Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Πόρτο «πέταξε» εκτός Ευρώπης την Ατλέτικο (2-1) – Στο Europa League η Λεβερκούζεν (0-0)

Η Πόρτο «πέταξε» εκτός Ευρώπης την Ατλέτικο (2-1) – Στο Europa League η Λεβερκούζεν (0-0)

Η Πόρτο επικράτησε με 2-1 της Ατλέτικο και την άφησε εκτός Ευρώπης, αφού με το 0-0 κόντρα στην Μπριζ, η Λεβερκούζεν ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για το Europa League. Πρώτοι στον δεύτερο όμιλο οι «Δράκοι».

Ούτε στο Europa League δεν θα συνεχίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης! Η Πόρτο επικράτησε με 2-1 της ομάδας του Σιμεόνε στο «Ντραγκάο», εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο του Champions League, με τους «ροχιμπλάνκος» να πηγαίνουν σπίτι τους ως ουραγοί του γκρουπ.

Η Λεβερκούζεν είναι αυτή που πήρε την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, με το 0-0 κόντρα στην Μπριζ.

Μέσα σε 25 λεπτά τελείωσαν όλα ουσιαστικά για την Ατλέτικο στην Πορτογαλία. Από ασίστ του Εβανίλσον ο Ταρέμι με πλασέ έκανε το 1-0 στο 5′ και 20 λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 με τον Εουστάκιο που πρόλαβε τον Σάβιτς. Σε όλο το ματς οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, με τον Όμπλακ να είναι ο λόγος που η Ατλέτικο δεν δέχθηκε περισσότερα γκολ και το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις.

Ο Καράσκο εκτέλεσε ένα κόρνερ στο 90+5′ και ο Μαρκάνο στην προσπάθειά του να διώξει έβαλε αυτογκόλ. Χρόνος δεν υπήρχε για τους Μαδριλένους που ήθελαν την ισοπαλία για να πάρουν την τρίτη θέση κι έτσι δεν γλίτωσαν το μέγα κάζο, μένοντας εκτός Ευρώπης από Νοέμβριο.

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Φάμπιο Καρδόσο, Μαρκάνο, Ζαϊντού (52’ Βέντελ), Πεπέ, Γκρούιτς, Εουστάκιο, Οτάβιο (89’ Μπόρχες), Γκαλένο (89’ Φόλια), Εβανίλσον (81’ Tόνι Μαρτίνες), Ταρεμί

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Χιμένεθ, Μολίνα, Σαούλ (60’ Καρασκό), Βίτσελ, Ντε Πολ, Κορέα (85’ Μπάριος), Ζοάο Φέλιξ (61’ Κούνια), Γκριεζμάν

Βολεύτηκαν και οι δύο

Στο άλλο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου η Λεβερκούζεν ήταν αυτή που είχε το μεγάλο κίνητρο, αφού η Μπριζ είχε προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League και έπαιζε μόνο για την πρώτη θέση.

Το ματς δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, με μεγαλύτερη ευκαιρία να είναι το δοκάρι του Μπιουκάναν για τους Βέλγους στο 46′. Και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, με Χραντέτσι από τη μία και Μινιολέ από την άλλη, να κρατούν όρθιες τις ομάδες τους όποτε χρειάστηκε.

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Τα, Μπάκερ, Κοσουνού, Ταπσόμπα, Παλάσιος (46’ Ντεμιρμπάι), Χάντσον Οντόι (76’ Αμίρι), Άντριχ, Φριμπόνγκ, Ντιαμπί (76’ Αντλί), Σικ (89’ Χλόζεκ)

Μπριζ: Μινιολέ, Σόμπολ (79’ Λαρέν), Μπογιατά, Νίλσεν, Μέχελε, Φανάκεν, Μάιερ, Μπιουκάναν, Λανγκ (67’ Σκοβ Όλσεν), Σοβά, Γιουτγκλά (87’ Γιάρεμτσουκ)

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

1. Πόρτο 12
2. Κλαμπ Μπριζ 11
3. Λεβερκούζεν 5
4. Ατλέτικο Μαδρίτης 5

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024