Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari SF90 Versione Speciale: Σε αγωνιστικούς ρυθμούς

Ferrari SF90 Versione Speciale: Σε αγωνιστικούς ρυθμούς

Το υβριδικό supercar της Ferrari ετοιμάζεται να αποκτήσει μια νέα, αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση η οποία θα αποτελέσει το επιστέγασμα της γκάμας

Φωτογραφίες: Automedia

H SF90 Stradale κατέχει ήδη τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου που έχει «πατήσει» ποτέ στην πίστα του Fiorano, ωστόσο η Ferrari σπανίως επαναπαύεται στις δάφνες της στοχεύοντας στην περαιτέρω βελτίωση του υβριδικού supercar της με μια νέα, αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση η οποία εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης προδίδοντας αρχικά την σαφώς πιο αιχμηρή αεροδυναμική προσέγγιση.

Στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζει το S-Duct ένα αεροδυναμικό βοήθημα στα πρότυπα της 488 Pista το οποίο αναλαμβάνει να καθοδηγεί τον αέρα από τον προφυλακτήρα στο άνω τμήμα του καπό, συμβάλλοντας στην παραγωγή κάθετης δύναμης, με δεδομένο ότι η Ferrari προτιμά αυτού του είδους τις λύσεις έναντι των μεγαλύτερων splitter και των περίτεχνων αεροδυναμικών πτερυγίων.

Κατ΄αντιστοιχία, τα κατώτερα πλευρικά τμήματα έχουν σμιλευτεί πολύ διαφορετικά σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή SF90 Stradale ενώ οι τροχοί αν και προς το παρόν δεν παρουσιάζουν διαφορές αναμένεται να υιοθετήσουν μια ελαφρύτερου κράματος κατασκευή.

To βαρύ καμουφλάζ που εξακολουθεί να καλύπτει το πίσω τμήμα προδίδει ότι και εκεί αναμένονται σημαντικές αλλαγές οι οποίες θα στοχεύσουν στην εξισορρόπηση της επιπλέον κάθετης δύναμης με τον ανασχεδιασμό του αεροδυναμικού διαχύτη. Αναβαθμισμένο προδιαγράφεται και το σύστημα εξαγωγής το οποίο αναμένεται να προσφέρει ένα ακόμα πιο εκκωφαντικό ήχο μεταφέροντας σε ηχητική εμπειρία τις δυνατότητες του V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων σε υβριδική διαμόρφωση.

Όπως ακριβώς ισχύει και για την έκδοση παραγωγής, το κινητήριο σύνολο θα εξακολουθήσει να αποτελείται από τον παραπάνω κινητήρα εσωτερικής καύσης και τρία ηλεκτρικά μοτέρ και μένει να αποδειχθεί αν η Ferrari θα στοχεύσει σε επιπλέον ισχύ η οποία υπενθυμίζεται ότι στην μέχρι σήμερα γνωστή SF90 Stradale προσφέρει 1.000 ίππους.

Αυτό που θα πρέπει πάντως να θεωρείται δεδομένο είναι ότι η Versione Speciale θα ενσωματώσει σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο οι οποίες θα στοχεύσουν σε μια ακόμα πιο ετοιμοπόλεμη και αγωνιστικών προδιαγραφών οδική συμπεριφορά σε σχέση με την Asseto Fiorano όπως ονομάζεται η πιο μέχρι στιγμής πιο σκληροπυρηνική έκδοση της SF90 Stradale.

Εξίσου αναμενόμενα η νέα έκδοση αναμένεται να υποβληθεί σε μια σειρά βελτιώσεων που θα στοχεύσουν στην μείωση του βάρους και αναμένεται να αφαιρέσουν ορισμένα πολυτελή στοιχεία από το εσωτερικό της αλλά και να αντικασταστήσουν άλλα από ανθρακόνημα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024