Δήμος Ρεθύμνου: Τοποθετήθηκε ο υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ενέργειας
Να μειώσει τις ενεργειακές της ανάγκες επιχειρεί η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης - άρδευσης Ρεθύμνου, εγκαθιστώντας έναν μικρής ισχύος υδροηλεκτρικό σταθμό.
Ξεκίνησαν στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού Ρεθύμνου οι εργασίες εγκατάστασης μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού από την ΔΕΥΑ.
Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο σχεδιασμό της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου για μείωση των ενεργειακών αναγκών της μέσω ηλεκτροπαραγωγής στην έξοδο των επεξεργασμένων λυμάτων της μονάδας.
Η δράση έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι δυναμικότητας 100 kw και προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ.
Αποτελεί δε συνέχεια της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος δυναμικότητας 100 kw και προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία.
- Πάτρα: Τροχαίο με έναν νεκρό στα Βραχνέικα – Σφοδρή σύγκρουση δυο ΙΧ
- Tα μαύρα δόντια επιστρέφουν κόντρα στα δυτικά πρότυπα ομορφιάς
- Αποχαιρέτησε τη Σεβίλλη ο Αλμέιδα: «Φεύγω με την ηρεμία ότι έδωσα τα πάντα για αυτό το έμβλημα»
- Κολομβία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος με 110 επιβαίνοντες
- Έκλεισε ευγενικά την «πόρτα» στον Ανδρουλάκη ο Φάμελλος – «Όχι» στον προγραμματικό διάλογο στο πλαίσιο του συνεδρίου
- Τροχαία: Συνελήφθησαν 7 οδηγοί που εντοπίστηκαν υπό την επήρεια αλκοόλ – Βεβαιώθηκαν 218 παραβάσεις


