Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu, το σκάφος «Anatolian» δέχθηκε πυρά από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Τενέδου.
Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει παράλληλα, ότι στη συνέχεια στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, γεγονός που οδήγησε σε αποχώρηση το σκάφος του Λιμενικού.
Η είδηση διερευνάται από το Λιμενικό Σώμα, ενώ στελέχη που είδαν το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, υπογραμμίζουν ότι κρίνεται ως αμφιβόλου αξιοπιστίας.
Yunanistan Sahil Güvenlik birimleri, Bozcaada açıklarındaki uluslararası sularda seyir halindeki Komoros bayraklı «Anatolian» isimli gemiye taciz ateşi açtı https://t.co/MrpbWD1axApic.twitter.com/pRYghhXA0Z
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως διπλωματικές πηγές έχουν επισημάνει ότι ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, θα μπορούσε να ξεκινήσει με ένα ατύχημα στο Αιγαίο με ψαράδες ή μετανάστες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.