Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Ποια ταινία προτείνει για τα βραβεία Όσκαρ 2023
H ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση, είναι αυτή που προτείνεται από την επιτροπή προς το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η ψηφοφορία των μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που διήρκησε μέσω της ειδικής πλατφόρμας της από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, ανέδειξε την ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση, ως την πρόταση της ΕΑΚ στο ΥΠΠΟΑ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2023.
Διαβάστε επίσης: «Crimes of the future», πρεμιέρα για την ταινία του βραβευμένου David Cronenberg
Οι συμμετοχές
Στη διαδικασία συμμετείχαν 8 μεγάλου μήκους ταινίες, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, ενώ την τελική επιλογή της ταινίας θα κάνει η ειδική επταμελής επιτροπή που έχει ορίσει το ΥΠΠΟΑ.
Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε αυτόνομη και μεταγενέστερη διαδικασία από αυτή της ανάδειξης των Βραβείων Ίρις, περιλαμβάνοντας και ταινίες που δεν συμμετείχαν στα Βραβεία Ίρις 2022, αλλά πληρούσαν την περίοδο επιλεξιμότητας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται από τις Ακαδημίες της Βρετανίας (BAFTA) και της Ισπανίας (GOYA).
Η ταινία
Η Ελένη και ο Αντώνης συναντιούνται στο φέρι για Κεφαλλονιά και ξεκινούν μια περίεργη περιπλάνηση με σκοπό να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.
Με τους Ελένη Τοπαλίδου, Αντώνη Τσιοτσιόπουλο
- Κούβα: Ανθρωπιστική βοήθεια θα παράσχει η Ισπανία μέσω του ΟΗΕ
- Εξαφανίστηκε 47χρονη από τα Μέγαρα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
- Walmart: Οι Walton στο Τοπ 10 των πλουσιότερων παγκοσμίως
- Συνελήφθη ο Χρήστος Μαυρίκης μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς – Εντοπίστηκε σε θάμνους κοντά στο σπίτι του
- ΗΠΑ: Διώχνουν τους CEOs όταν γεράσουν – Ρεκόρ αντικατάστασης με νεότερους
- Χιρόνα – Μπαρτσελόνα 2-1: Ήττα που «γκρέμισε» τους «Μπλαουγκράνα» από την κορυφή – Πρώτη η Ρεάλ



