Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο ταλαντούχος πιανίστας Lars Vogt σε ηλικία 51 χρόνων

Πέθανε ο ταλαντούχος πιανίστας Lars Vogt σε ηλικία 51 χρόνων

Ο αγαπημένος πιανίστας έχασε τη μάχη με τον καρκίνο την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

Ο κορυφαίος πιανίστας και μαέστρος Lars Vogt πέθανε σε ηλικία 51 ετών, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του 2021. Ο ταλαντούχος μουσικός παρά τα προβλήματα της υγείας που αντιμετώπιζε έκανε σχέδια για το μέλλον, που περιελάμβαναν ηχογραφήσεις και συναυλίες. Δυστυχώς, όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε ξαφνικά το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης: Brett Tuggle: Πέθανε ο μουσικός που έπαιζε πλήκτρα στους Fleetwood Mac

Ο Vogt μιλούσε πολλές φορές ανοιχτά στους διαδικτυακούς φίλους του και ειδικά στο twitter για τα προβλήματα της υγείας του και τη θεραπεία του. Μάλιστα, σε συνέντευξη του για το BBC Magazine είχε σχολιάσει:

«Ο καθένας πρέπει να βρει τον τρόπο του. Κάποιοι, ίσως νιώθουν ότι πρέπει να το κρατήσουν ιδιωτικά. Αλλά για μένα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι είναι μέρος της ζωής μου πλέον και θα ήθελα οι άνθρωποι να μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό. Η διατήρηση της επαφής μου με τον κόσμο ήταν πολύ σημαντική για μένα.»

Ο καλλιτέχνης και το σπουδαίο έργο του

Γεννημένος στο Düren της Γερμανίας το 1970, ο Vogt έγινε γνωστός στο κοινό όταν κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του Λιντς το 1990, ως σολίστ σε ρεπερτόριο που κυμαίνονταν από τον Bach μέχρι τον Lutoslawski.

Τα επόμενα 30 χρόνια, έκανε μεγάλη καριέρα τόσο ως πιανίστας όσο και ως μαέστρος. Από το 2015-20, ήταν μουσικός διευθυντής του Royal Northern Sinfonia και στη συνέχεια κατείχε τη θέση του κύριου καλλιτεχνικού συνεργάτη. Τον Ιούλιο του 2020 ανέλαβε τη θέση του μουσικού διευθυντή της Orchester de Chambre de Paris.

Ο Vogt έχει συνεργαστεί με πολλές από τις μεγάλες ορχήστρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Concertgebouworkest, Orchester de Paris, Santa Cecilia Orchestra, Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, New York Philharmonic, Philadelphia Orchestra, Boston Symphony και NHK Symphony. Οι πολυάριθμες ηχογραφήσεις του περιλαμβάνουν έργα των Beethoven, Schubert, Dvořák, Brahms, Mozart, Mendelssohn και Janáček.

Στη συνέντευξη του είχε πει: «Ελπίζω να έχω μια κάποια χρόνια ζωής ακόμα. Αλλά αν δεν έχω ήταν μια πλούσια ζωή.»

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024