Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καθηγητής συνελήφθη επειδή αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ουδέτερη αντωνυμία σε μαθητή - «Είναι παραφροσύνη»

Καθηγητής συνελήφθη επειδή αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ουδέτερη αντωνυμία σε μαθητή – «Είναι παραφροσύνη»

«Αγαπώ το σχολείο μου, αλλά βρίσκομαι εδώ σήμερα επειδή δεν θα αποκαλούσα ένα αγόρι κορίτσι» είπε ο Enoch Burke που συνελήφθη για παραβίαση δικαστικής εντολής.

«Αγαπώ το σχολείο μου, αλλά βρίσκομαι εδώ σήμερα επειδή δεν θα αποκαλούσα ένα αγόρι κορίτσι» είπε ο Enoch Burke που συνελήφθη για παραβίαση δικαστικής εντολής.

Η εντολή του απαγόρευε να διδάσκει ή να είναι παρών στο σχολείο του στο Westmeath. Η διαμάχη ξεκίνησε εξαιτίας της άρνησής του να απευθύνεται σε έναν μαθητή σε μεταβατικό στάδιο ως «αυτοί» όπως ζητούσαν ο μαθητής και οι γονείς του τον Μάιο

Αργότερα τέθηκε σε διαθεσιμότητα αλλά ο καθηγητής αρνήθηκε να μείνει μακριά από το σχολείο.

Μετά την απόφαση, ο Burke δήλωσε: «Αγαπώ το σχολείο μου, αλλά είμαι εδώ σήμερα επειδή είπα ότι δεν θα αποκαλέσω ένα αγόρι κορίτσι».

Αφού ο δικαστής Michael Quinn έκανε γνωστή την απόφασή του, ο Burke δήλωσε: «Είναι παραφροσύνη που θα οδηγηθώ από αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου σε έναν τόπο φυλάκισης, αλλά δεν θα εγκαταλείψω τις χριστιανικές μου πεποιθήσεις».

Η συνήγορος του διοικητικού συμβουλίου του Wilson’s Hospital School δήλωσε ότι με «βαριά καρδιά» ζήτησε την παραπομπή του Burke στη φυλακή, αλλά είπε ότι ο πελάτης της δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς ο Burke συνέχισε να βρίσκεται στο σχολείο, παρά τη δικαστική απόφαση που είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα.

Η διαμάχη ξεκίνησε εξαιτίας της άρνησής του να απευθύνεται σε έναν μαθητή σε μεταβατικό στάδιο ως «αυτός» και όχι ως «αυτοί» όπως ζητήθηκε από τον μαθητή και τους γονείς του τον Μάιο και συμφωνήθηκε από το σχολείο της Εκκλησίας της Ιρλανδίας.

Αυτό οδήγησε στην αποβολή του την ημέρα πριν από την έναρξη του φθινοπωρινού εξαμήνου, εν αναμονή της έκβασης της πειθαρχικής διαδικασίας.

Ο ίδιος αρνήθηκε να παραμείνει μακριά από το σχολείο με άδεια μετ’ αποδοχών και κάθησε σε μια άδεια τάξη, δηλώνοντας ότι βρισκόταν εκεί για να εργαστεί.

Ο Burke είπε στον δικαστή Quinn: «Είμαι δάσκαλος και δεν θέλω να πάω στη φυλακή. Θέλω να είμαι στην τάξη μου σήμερα, εκεί ήμουν σήμερα το πρωί όταν με συνέλαβαν». Είπε ότι αγαπάει τους μαθητές του, στους οποίους διδάσκει γερμανικά, ιστορία και πολιτική, καθώς και συζήτηση.

«Ο τρανσεξουαλισμός είναι ενάντια στις χριστιανικές μου πεποιθήσεις. Είναι αντίθετος με τις γραφές, αντίθετος με το ήθος της Εκκλησίας της Ιρλανδίας και του σχολείου μου» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην παύση του, ο Burke δήλωσε: «Είναι εξαιρετικό και καταδικαστέο ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιου για το θέμα αυτό θα μπορούσαν ποτέ να θεωρηθούν ως λόγος για τον ισχυρισμό περί παραπτώματος. Οι θρησκευτικές μου πεποιθήσεις δεν αποτελούν παράπτωμα. Δεν αποτελούν σοβαρό παράπτωμα. Ποτέ δεν θα είναι. Είναι αγαπητές σε μένα. Ποτέ δεν θα τις αρνηθώ και ποτέ δεν θα τις προδώσω, και ποτέ δεν θα υποκύψω σε μια διαταγή που θα με υποχρέωνε να το κάνω. Απλώς δεν είναι δυνατόν να το κάνω αυτό».

«Έχει αμαυρώσει τον καλό μου χαρακτήρα και το καλό μου όνομα, ιδιαίτερα στο επάγγελμα του δασκάλου, όπου βρίσκεται κανείς τόσο κοντά σε μεγάλο αριθμό μελών της τοπικής κοινότητας. Αφήνει μια κηλίδα σε μένα που έχω ένα αψεγάδιαστο διδακτικό ιστορικό».

Η Rosemary Mallon BL, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, είπε στον δικαστή Michael Quinn ότι ο πελάτης της δεν είχε άλλη επιλογή από το να ζητήσει από το δικαστήριο να στείλει τον Burke στη φυλακή για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

«Επιδιώκουμε μια αναγκαστική εντολή, όχι μια τιμωρητική εντολή. Επιδιώκουμε απλώς να συμμορφωθεί ο κ. Burke με τη διαταγή».

»Ο κ. Burke παραβιάζει εν γνώσει του αυτή τη διαταγή, συνεπώς περιφρονεί και έχει καταστήσει σαφές ότι αν δεν οδηγηθεί στη φυλακή θα παρευρεθεί στο σχολείο [σήμερα] και οι ανησυχίες του σχολείου σχετικά με τη συνεχιζόμενη αναστάτωση των μαθητών παραμένουν», πρόσθεσε.

Ο δικαστής Quinn δήλωσε ότι δεν αποφαίνεται επί της ουσίας των επιχειρημάτων του κ. Burke σχετικά με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ή την αποβολή του, αλλά απλώς επί του ζητήματος εάν υπήρξε εσκεμμένη παραβίαση δικαστικής απόφασης.

*Με στοιχεία από dailymail.co.uk

Sports in

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις – Ατομικό Ιωαννίδης και Μπερνάρ

Επιστροφή στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024