Δημόπουλος: Σπουδαίες οι εξελίξεις στην επιστημονική κοινότητα στη μάχη κατά του καρκίνου
Ο επιστήμονας χαρακτήρισε πολύ θετικά τα πρώτα δείγματα για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου.
Σπουδαίες χαρακτηρίζει της εξελίξεις ως προς τις νέες θεραπείες για τον καρκίνο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.
Ο κ. Δημόπουλος που έχει λάβει πολλές διακρίσεις και έχει συνεισφέρει σημαντικά στην επιστημονική κοινότητα σε ότι αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σχετικά με τη νέα τεχνολογία με τα εμβόλια mRNA που φαίνεται να μπορούν να συμβάλουν και στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος.
Ο επιστήμονας χαρακτήρισε πολύ θετικά τα πρώτα δείγματα για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου, επισημαίνοντας πως οι νέες τεχνολογίες που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια έχουν συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτό το παραπάνω βήμα.
Παραδείγματα
«Παραδείγματος χάριν η αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα είναι πολύ πιο αποτελεσματική, λόγω των νέων τεχνολογιών, ενώ και η πρόγνωση έχει βελτιωθεί σημαντικά. Πλέον υπάρχουν αρκετές νεοπλασίες που τροποποιούνται και χαρακτηρίζονται ως χρόνιοι νόσοι», ανέφερε ο κ. Δημόπουλος επισημαίνοντας πως τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν περισσότερες εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου.
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





























![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442