Ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Δήμος Μαραθώνα και η Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ με σκοπό την διοργάνωση αθλητικών δράσεων στη περιοχή.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας, με την Πρόεδρο της Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Ιωάννα Καρυοφύλλη, το τεχνικό Σύμβουλο κ Νεκτάριο Γιαλουράκη και την Πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Μαραθώνα κ. Ασπρίδου Όλια, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των οργανισμών για την από κοινού διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων για τα παιδιά με αναπηρία.

Ο Δήμος Μαραθώνα με μεγάλη ιστορία λόγω του Μαραθωνίου δρόμου, μετέχει πλέον και σε μια εξίσου ουσιαστική, όσο και συμβολική διαδικασία, που αφορά επί της ουσίας αυτό που συνηθίζουμε να αναφέρουμε ως «αθλητισμός για όλους και χωρίς αποκλεισμούς».

Ο Δήμος και μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης στο δημοτικό κολυμβητήριο πριν λίγο καιρό και στο κλειστό γυμναστήριο αλλά και επειδή είναι ένας Δήμος με πλούσιο φυσικό περιβάλλον, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα έχει τις προδιαγραφές να καθιερώσει αθλητικά γεγονότα σε τακτική βάση για παιδιά με αναπηρίες.