
Σάμος: Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά – Συνεχίζονται οι εναέριες επιχειρήσεις
Οι κάτοικοι στην Αγία Κυριακή που χθες είχε εκκενωθεί προληπτικά, επιστρέφουν στα σπίτια τους
Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά που καίει από εχθές το μεσημέρι στη Σάμο, την ώρα που πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη «μάχη» με τις φλόγες μπήκαν ξανά τα εναέρια μέσα, ενώ την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις δίνουν αγώνα, ώστε να μην περάσει η πυρκαγιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά δεν έχει πλησιάσει τα σπίτια του Λιμνιώνα, καθώς ο άνεμος ευνοεί τις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι εκτιμούν ότι σύντομα θα περιοριστεί ακόμα περισότερο.
Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι στην Αγία Κυριακή που χθες είχε εκκενωθεί προληπτικά, επιστρέφουν στα σπίτια τους.
Συνολικά στη Σάμο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που ήρθαν στη Σάμο από την Αττική, 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.
Συνδρομή παρέχει και ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.
Επιτόπου από χθες είναι ο συντονιστής Επιχειρήσεων του ΠΣ, αρχιπύραχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, από κοινού με τη διοικήτρια των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σάμου, πύραρχο Σταυρούλα Μπονέ, και τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη.
- Ιράν: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η κατάρριψη drone στη Σαουδική Αραβία με Patriot
- Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή έξω από σχολείο-καταφύγιο
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
