Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάμος:  «Όλοι βγήκαμε, αλλά είχε κύμα και ρεύματα», δήλωσε ο μηχανικός του ελικοπτέρου

Σάμος: «Όλοι βγήκαμε, αλλά είχε κύμα και ρεύματα», δήλωσε ο μηχανικός του ελικοπτέρου

Ο αερολιμενάρχης Σάμου έχει ήδη ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

Το κύμα και τα ρεύματα της περιοχής φαίνεται πως παρέσυραν και εν τέλει σκότωσαν τα δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη θάλασσα της Σάμου.

Όπως ανέφερε ο διασωθείς Μολδαβός μηχανικός, μετά την πτώση στη θάλασσα, είδε τους άλλους τρεις επιβαίνοντες να βγαίνουν από το ελικόπτερο, κάτι που σημαίνει ότι δεν σκοτώθηκαν από την πτώση, αλλά πνίγηκαν στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: ΚΚΕ: Έρευνα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με το ελικόπτερο 

«Υπήρχαν υψηλοί κυματισμοί και ισχυρά ρεύματα», ανέφερε ο μηχανικός που σώθηκε.

Όσον αφορά στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, ο αερολιμενάρχης Σάμου έχει ήδη ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων να προχωρήσει στη διερεύνησή τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Με το χειρότερο τρόπο γράφτηκε η τραγωδία στη Σάμο, με την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi8 στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο, που επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης – κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες – στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, βόρεια του Παλαιοχωρίου Σάμου.

Τα νέα, αν και αρχικά ήταν ευχάριστα, με τον εντοπισμό και τη διάσωση του Ρουμάνου πιλότου, δυστυχώς δεν συνεχίστηκαν με τον ίδιο τρόπο, μιας και ακολούθησε ο εντοπισμός δύο μελών του πληρώματος, που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Άμεσα οι έρευνες

Μετά την είδηση της πτώσης του ελικοπτέρου σήμανε συναγερμός, με τις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ανδρών, που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, να ξεκινούν άμεσα.

Στις έρευνες συμμετείχε ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία, ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Προσπάθειες για ανάνηψη των δύο, χωρίς αποτέλεσμα

Πρώτος εντοπίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των διασωστών για επιτυχή έκβαση της επιχείρησής τους.

Ωστόσο, τα επόμενα δύο άτομα που κατάφερε να περισυλλέξει το Λιμενικό από τη γύρω θαλάσσια περιοχή, δεν είχαν τις αισθήσεις τους, με ιατρικές πηγές να αναφέρουν ότι είναι νεκροί.

Μάλιστα, στη μία περίπτωση, οι άνδρες του Λιμενικού επιχείρησαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών στην ξηρά για ανάνηψη, δεν ανταποκρίθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Εντοπίστηκε ζωντανός ο τέταρτος

Τα χαμόγελα στο πρόσωπο των διασωστών επέστρεψαν περίπου στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, όταν εντοπίστηκε ζωντανός ο τέταρτος άνδρας που βρισκόταν στο ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το Samos24, τον τέταρτο αγνούμενο εντόπισε ζωντανό μία περίπολος του Ελληνικού Στρατού σε ακτή του νησιού.

Με ασθενοφόρο του Ε.Σ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάμου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024