Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το θερμό χειροκρότημα
Ο «Greek Freak» πάτησε στα παρκέ της Αμερικής το 2014 όταν επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς
Αναφορά στον… Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ιστορική ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο.
Ο έλληνας πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τους Έλληνες που διαπρέπουν στις ΗΠΑ και φυσικά από αυτούς δεν θα μπορούσε να λείψει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
«Σήμερα, οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χάνκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούμπο.
» Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη αναγνωσιμότητα αλλά και τη επιρροή που είχαν όλοι οι παραπάνω στους πολίτες των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι ο «Greek Freak» πάτησε στα παρκέ της Αμερικής το 2014 όταν επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπάκς, όμως μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αγαπηθεί από τους φιλάθλους των «ελαφιών» αλλά και την κοινότητα του παγκόσμιου μπάσκετ.
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442