Παραδοσιακή φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας
Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας φτιάχνει φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας!
Στην κουζίνα του «MEGA Καλημέρα», η Νεκταρία Κοκκινάκη, φτιάχνει την παραδοσιάκη κερκυραϊκή φογάτσα.
Υλικά για προζύμι:
100ml γάλα
12 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό
Για την ζύμη:
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
25 γρ. λικέρ κουμκουάτ ή πορτοκάλι ή λεμόνι
2 αυγά
½ κουταλάκι μαχλέπι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. γλυκό κουταλιού κουμκουάτ ή περγαμόντο ή πορτοκάλι ή λεμόνι
450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό αλεύρι
- Κλειστά τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Στήριξη στον αγώνα των αγροτών
- Χάνει τη μπάλα η εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα αλλά χωρίς σύλληψη η κατάθεση «Φραπέ» – «Δεν έχουμε αρμοδιότητα», λέει η πλειοψηφία
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πιέζουν για «ελεύθερη οικονομική ζώνη» – «Θα χρειαστούν εκλογές ή δημοψήφισμα»
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς
- «Είναι βαθιά λάθος»: Το Nemo επιστρέφει το τρόπαιο της Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ
- Ο Ολυμπιακος φτιάχνει με νίκη ωραίο μονοπάτι


