Πόλεμος στην Ουκρανία: Τελεσίγραφα σε δημάρχους δίνουν οι Ρώσοι – «Παραδοθείτε ή σας καταστρέφουμε»
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε βίντεο που δημοσιεύει το NEXTA, φαίνεται ο δήμαρχος του Κονοτόπ να μιλά προς κατοίκους της περιοχής και να τους ανακοινώνει πως οι Ρώσοι έχουν στείλει τελεσίγραφο πως είτε θα τους παραδώσει την πόλη, είτε θα την καταστρέψουν ολοσχερώς.
Μια ακόμα στρατηγική περιοχή της Ουκρανίας, επιχειρούν να καταλάβουν οι Ρώσοι την έβδομη ημέρα από την εισβολή τους στη γειτονική χώρα.
Ο λόγος για το Κονοτόπ, μια πόλη στην περιφέρεια Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία. Οι Ρώσοι επιθυμούν το Κονοτόπ καθώς μπορεί να τους χρησιμεύσει ως διοικητικό κέντρο.
Σε βίντεο που δημοσιεύει το NEXTA, φαίνεται ο δήμαρχος του Κονοτόπ να μιλά προς κατοίκους της περιοχής και να τους ανακοινώνει πως οι Ρώσοι έχουν στείλει τελεσίγραφο πως είτε θα τους παραδώσει την πόλη, είτε θα την καταστρέψουν ολοσχερώς.
The mayor of #Konotop declares that the occupiers have delivered an ultimatum – either he surrenders the city to them, or they will completely destroy it. pic.twitter.com/5crrndj5qx
— NEXTA (@nexta_tv) March 2, 2022
Νωρίτερα, σήμερα το πρωί το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την πόλη-λιμάνι Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, η οποία βρίσκεται κοντά στην χερσόνησο της Κριμαίας, έπειτα από σφοδρές μάχες τις τελευταίες ώρες.
«Μονάδες του ρωσικού στρατού έθεσαν πλήρως υπό τον έλεγχό τους την περιφερειακή πρωτεύουσα της Χερσώνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονατσένκοφ.
Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 08:43 ώρα Ελλάδος, ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Κολιχάγεφ είχε δηλώσει ότι η περιοχή εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.
«Είμαστε ακόμη Ουκρανία. Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε», σημείωσε στον λογαριασμό του στο Facebook.
«Σήμερα θα προσπαθήσω να βρω λύσεις για την περισυλλογή των νεκρών, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, της παροχής αερίου, της υδροδότησης, της θέρμανσης στα μέρη όπου αυτή έχει διακοπεί. Αλλά σας προειδοποιώ: το να επιτευχθεί αυτό σήμερα, θα ήταν ένα θαύμα», συνέχισε.
Η πόλη και η περιφέρειά της έχουν υποστεί τις τελευταίες ώρες σφοδρούς βομβαρδισμούς. Η περιοχή της Χερσώνας, η οποία συνορεύει με την Κριμαία, δέχθηκε επίθεση από την αρχή της ρωσικής εισβολής την αυγή της 24ης Φεβρουαρίου.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταλάβει άλλο σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας, αυτό του Μπερντιάνσκ, και επιτίθεται αυτήν την ώρα σε αυτό της Μαριούπολης.
- «Η επιστροφή του Φαλ στη δράση, το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό και το βάθος στη θέση του σέντερ»
- «And Just Like That…»: Σε δημοπρασία η εμβληματική γκαρνταρόμπα και τα αντικείμενα της σειράς
- Γάζα: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό Αλ-Μπουρέιτζ σκότωσε τουλάχιστον 6 Παλαιστινίους
- Η τελευταία στροφή της Euroleague: Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να μπει στην εξάδα
- Εκλογές στο Περού: Φαβορί η δεξιά Φουχιμόρι – Εξαγγέλλει μαζικές απελάσεις και σύσφιγξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ
- Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση στη Χίο από τον «ιπτάμενο ιερέα»
- Έλληνες εργαζόμενοι: Αυξάνονται οι ευκαιρίες απασχόλησης, βυθίζεται η ευημερία
- Συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν σε κλίμα αμοιβαίας δυσπιστίας – Έφτασε στο Πακιστάν η αμερικανική αντιπροσωπεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442