Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχτηκε τη Λαμία στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 9η αγωνιστική της Superleague, με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να επικρατεί με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Ρούμπεν Γκαρθία στο 27′.
Έτσι, η Λαμία επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από 3 αγώνες και «έπιασε» τους Αρκάδες στους 9 βαθμούς.
Το αυτογκόλ του Γκαρθία έκανε τη διαφορά
Το ματς δεν είχε ρυθμό ούτε τελικές προσπάθειες στο ξεκίνημα, με την πρώτη ευκαιρία να γίνεται στο 27′ και να καταλήγει σε γκολ για τη Λαμία. Ο Προβιδάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τιρόνε δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε, η οποία χτύπησε στο γόνατο του Ρούμπεν Γκαρθία και κατέληξε στα δίχτυα του Αστέρα για το 0-1.
Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα μέτρα τους, με τον Αστέρα να κυκλοφορεί την μπάλα αλλά δεν μπόρουσε να γίνει απειλητικός, πέρα από τη μία και μοναδική φορά που απείλησε στο πρώτο μέρος, με την κεφαλιά του Μπενίτο να φεύγει άουτ στις καθυστερήσεις.
Πίεσε ο Αστέρας αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει
Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες σε διάστημα 3 λεπτών. Στο 55′ ο Καστάνιο επιχείρησε να κάνει το σουτ αλλά ο Γκέντσογλου έβαλε την κόντρα και στο 58′ ο Γκαραβέλης μπλόκαρε το πλασέ του Ριέρα.
Η Λαμία απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Τιρόνε να κάνει την κεφαλιά στο 63′ αλλά ο Τσιφτσής έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε.
Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους στα καρέ του Γκαραβέλη, έχασαν τρομερή ευκαιρία στο 87′ με τον Ιγκλέσιας αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, με τη Λαμία να φεύγει με το τρίποντο από την Τρίπολη.
Η Εθνική Γυναικών επικράτησε 99-77 της Δανίας στο «Ιβανώφειο» έκανε το 2/2 στην Θεσσαλονίκη και πήρε την πρόκριση για την Β’ Προκριματική Φάση του Ευρωμπάσκετ 2027.
LIVE: Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπόντο/Γκλιμτ. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπόντο/Γκλιμτ για τη φάση των «16» του Champions League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 7.
Ο επιθετικός από τη Ζιμπάμπουε ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και τέθηκε στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου για το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ.