Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague – Η… εκδίκηση του Σλούκα και η «ενέδρα» του Σφαιρόπουλου

Euroleague – Η… εκδίκηση του Σλούκα και η «ενέδρα» του Σφαιρόπουλου

Η έβδομη αγωνιστική της Euroleague ξεκίνησε χθες με τέσσερα παιχνίδια στο πρόγραμμα. Ο Σλούκας «πλήγωσε την πρώην» και ο Σφαιρόπουλος… παγίδευσε τον Γιασικεβίτσιους. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Τελείωσε χθες η «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, με την αρχή της έβδομης αγωνιστικής και τέσσερις αναμετρήσεις. Ασφαλώς τα βλέμματα «τράβηξαν» πρώτα και κύρια η νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ στο τέλος και το «μπλόκο» της Μακάμπι στην Μπαρτσελόνα.

Ο Σλούκας δε χαρίστηκε

Στην ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα ο Κώστας Σλούκας έχασε δύο κρίσιμα σουτ και η ομάδα αρκετές παραπάνω ευκαιρίες για να φύγει με το διπλό. Χθες κόντρα στην Φενέρ ήταν πάλι εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Οι μεγάλοι παίκτες αφήνουν πίσω τους τις κακές στιγμές, για να μπορέσουν να γράψουν διαφορετικά την ιστορία, όταν παρουσιαστεί παρόμοια συνθήκη και αυτό ακριβ΄πως έκανε κι εκείνος. Με δίποντο στη λήξη του χρόνου χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Μπαρτζώκα, η οποία σημείωσε την πέμπτη σε ισάριθμα παιχνίδια στο ΣΕΦ, κερδίζοντας μάλιστα τους Τούρκους για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια.

Η Φενέρ πάλεψε μέχρι το τέλος κάνοντας ένα σερί 16-0, χωρίς να δεχθεί πόντο για 6 ολόκληρα λεπτά, αλλά δεν ήταν αρκετό, με το γεγονός ότι είχε μόλις 5/22 τρίποντα να παίζει ρόλο.

Αήττητο ήταν και πάει για την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στο Ισραήλ έχοντας 6/6 και περίμενε ένα όχι απαραίτητα εύκολο βράδυ, αλλά στο τέλος να βγει νικήτρια με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Ο Μίροτιτς ήταν στα γνωστά επίπεδα με 17 πόντους ενώ ο Χίγκινς τον ξεπέρασε με στρογγυλή 20αρα.

Βέβαια οι γηπεδούχοι είχαν στο πλευρό τους τον κόσμο και ο Γουίλμπεκιν δεν είχε… μοναξιές. Έβαλε 16 και ο Νάναλι θυμήθηκε το παρελθόν, προσθέτοντας 17, σε ένα βράδυ που η Μακάμπι είχε 5 συνολικά διψήφιους.

Το στατιστικό όμως που έκρινε το ματς δεν ήταν άλλο από το «Α και το Ω» του μπάσκετ, την ευστοχία. Με 25/45 δίποντα και 8/19 τρίποντα, δύσκολα θα έχανε η αλήθεια είναι, ακόμα κι όταν σκόραρε μόλις 9 πόντους στην τρίτη περίοδο.

Για να μπουν όμως τόσα σουτ χρειάζονται καλές αποστάσεις και κυκλοφορία μπάλας, με την ομάδα «του Λαού» να παίρνει άριστα και σε αυτόν τον τομέα, τελειώνοντας το ματς με 20 ασίστ, «σοκάροντας» τους Καταλανούς.

Λο εναντίον Χίλιαρντ σημειώσατε διπλό

Η Μπάγερν φιλοξενήθηκε στο Βερολίνο από την Άλμπα στο γερμανικό ντέρμπι της διοργάνωσης και βγήκε νικήτρια με μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό Ο Λο ήταν μόνος του στο σκοράρισμα για τους πρωτευουσιάνους και με 23 πόντους ήταν μόλις ο ένας από τους δύο που «διασώθηκαν» (ο έτερος ήταν ο Σικμα με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ).

Οι Βαυαροί από την άλλη είδαν τον Χίλιαρντ να κάνει εμφάνιση καλύτερη κι από όταν ήταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με 25 πόντους και 4/9 τρίποντα,μαζί με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ έχοντας βέβαια και συμπαραστάτες. Ο Βέιλερ-Μπαμπ είχε 16 και ο Χάντερ «άγιξε» το double-double με 13 πόντους και 8 ρομπάουντ.

Η Αρμάνι χρειάστηκε μόλις μια περίοδο

Η Αρμάνι Μιλάνο ήθελε να επιστρέψει στις νίκες μετά την πρώτη «στραβή» της σεζόν και δε δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Το ματς τελείωσε ουσιαστικά πριν καν αρχίσει. Στην πρώτη περίοδο ένα επιμέρους σκορ 24-9 ήταν αρκετό, για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα, με τη διαφορά να μένει σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος.

Τα τρίποντα ήταν με το μέρος των Ιταλών, οι οποίοι είχαν 11/28, τη στιγμή που οι Σέρβοι είχαν 4/21.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024