Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι τέσσερις νύχτες που άλλαξαν την Άιντραχτ

Οι τέσσερις νύχτες που άλλαξαν την Άιντραχτ

Ο ντροπιαστικός αποκλεισμός στο Κύπελλο, η 5άρα από την Ντόρτμουντ και τα τέσσερα 24ωρα που φαίνεται να αλλάζουν τη μοίρα της φετινής Άιντραχτ, με αποκορύφωμα το διπλό στο Μόναχο. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, έρχεται φορτσάτη.

Αίσθηση σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη προκάλεσε η «βόμβα» που έριξε το βράδυ της Κυριακής στο Μόναχο η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ που αγνοούσε τη νίκη στη φετινή Bundesliga, πήρε το παρθενικό της τρίποντο με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Με διπλό (1-2) – και μάλιστα με ανατροπή – στην έδρα των πρωταθλητών, το πρώτο της μετά από 21 ολόκληρα χρόνια.

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε λίγα 24ωρα μετά την πρώτη μόλις νίκη της στη σεζόν. Με το 1-0 στην Αμβέρσα για το Europa League. Έπρεπε να πιάσουμε Οκτώβρη για να χαρεί η Άιντραχτ φέτος, σε μία χρονιά που ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους «Αετούς».

Στις 8 Αυγούστου η Άιντραχτ έδωσε το πρώτο της επίσημο ματς, για το Κύπελλο Γερμανίας με αντίπαλο την Μανχάιμ, ομάδα τρίτης κατηγορίας και γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό με 2-0. Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε αυτό το αποτέλεσμα λέει πολλά για τη συνέχεια. Έξι μέρες αργότερα ήταν και η πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα και εκεί τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα.

Η Ντόρτμουντ διέλυσε με 5-2 την Άιντραχτ η οποία πραγματοποίησε αποκαρδιωτική εμφάνιση και τα σύννεφα για παίκτες και προπονητή ήταν κάτι παραπάνω από ορατά πλέον στην Φρανκφούρτη. Ακολούθησαν έξι παιχνίδι (πέντε στο πρωτάθλημα και ένα με τη Φενέρ για το Europa League) όπου η Άιντραχτ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Δεν έχασε κιόλας βέβαια. Έξι σερί ισοπαλίες αλλά με τη νίκη να μην έρχεται, το κλίμα παρέμενε βαρύ.

Το ρόδι έσπασε τελικά με το 1-0 κόντρα στην Αντβερπ. Χάρη σε γκολ του πρώην «ερυθρόλευκου», Γκονζάλο Πανσιέντσα, με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Όπως φάνηκε, αυτό το αποτέλεσμα λειτούργησε ευεργετικά στην ψυχολογία της ομάδας που είχε ανάγκη από μία νίκη για να γυρίσει το κουμπί. Στο Μόναχο κανείς δεν περίμενε αυτό που θα συνέβαινε. Πόσω μάλλον όταν ο Γκορέτσκα έβαζε και μπροστά στο σκορ την Μπάγερν και όλα φάνηκε να παίρνουν τον δρόμο τους.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Κέβιν Τραπ, ο οποίος κατέβασε ρολά και κράτησε τον Λεβαντόφσκι χωρίς γκολ για δύο σερί ματς στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια αλλά και σκόρερ το μεγάλο της αστέρι, Φίλιπ Κόστιτς (που δεν έφυγε τελικά το καλοκαίρι για τη Λάτσιο), η Άιντραχτ πέτυχε ένα μικρό θαύμα. Κόντρα στην Μπάγερν που πριν λίγες εβδομάδες είχε ρίξει τρία στο Καμπ Νου και που μετρούσε πέντε σερί νίκες στην Bundesliga.

Το ερώτημα είναι ένα: Μπορούν αυτές οι τέσσερις νύχτες να αλλάξουν τη μοίρα της ομάδας τη φετινή σεζόν; Ο Ολυμπιακός θα είναι ο πρώτος που θα κληθεί να το διαπιστώσει. Οι Πειραιώτες έχουν δύο κολλητά ματς με τους Γερμανούς για τον όμιλο του Europa Leaue μετά τη διακοπή για τις Εθνικές, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την πρωτιά του ομίλου, η οποία αυτή τη στιγμή ανήκει στους «ερυθρόλευκους».

Το κακό για τον Ολυμπιακό σε αυτή την ιστορία είναι ότι θα πετύχει την Άιντραχτ στο χειρότερο για εκείνον timing. Στην περίοδο που δείχνει να σηκώνει κεφάλι. Από την άλλη βέβαια, το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς τα… έχει βάλει και με πολύ ανώτερες ομάδες από τη συγκεκριμένη κατά το παρελθόν και τα έχει πάει περίφημα.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024