Πάπας – «Είμαι ακόμη ζωντανός, έστω και αν κάποιοι με ήθελαν νεκρό»
«Ξέρω ότι υπήρξαν και συναντήσεις υψηλόβαθμων κληρικών, οι οποίοι νόμιζαν ότι ο Πάπας ήταν χειρότερα απ' ό,τι είχε γίνει γνωστό. Ετοίμαζαν το επόμενο κονκλάβιο. Τι να κάνουμε, με τη βοήθεια του Θεού, είμαι καλά», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σε καθολικό περιοδικό
Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Σλοβακία, παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό καθολικό περιοδικό «Civiltà Cattolica», το οποίο εκδίδεται από το τάγμα των Ιησουϊτών.
Σύμφωνα με προδημοσίευση της εφημερίδας «La Stampa», o Φραγκίσκος, στην συνέντευξη τόνισε με νόημα: «Είμαι ακόμη ζωντανός, έστω και αν κάποιοι με ήθελαν νεκρό». Η δήλωση αυτή, όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, έγινε εν είδη αστείου.
Στην συνέχεια, ωστόσο, ο ποντίφικας προσέθεσε: «Ξέρω ότι υπήρξαν και συναντήσεις υψηλόβαθμων κληρικών, οι οποίοι νόμιζαν ότι ο Πάπας ήταν χειρότερα απ’ ό,τι είχε γίνει γνωστό. Ετοίμαζαν το επόμενο κονκλάβιο. Τι να κάνουμε, με τη βοήθεια του Θεού, είμαι καλά».
Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει επέμβαση στο παχύ έντερο, τον περασμένο Ιούλιο στη Ρώμη, λόγω εκκολπωμάτων.
Παράλληλα, ο Αργεντινός Πάπας αναφέρθηκε «σε μια μεγάλη καθολική τηλεόραση, η οποία τον σχολιάζει συνεχώς», λέγοντας ότι «η Εκκλησία δεν αξίζει κάτι τέτοιο», διότι «είναι έργο του διαβόλου».
«Υπάρχουν και κληρικοί, οι οποίοι με σχολιάζουν αρνητικά. Ορισμένες φορές χάνω την υπομονή μου, ιδίως όταν κρίνουν χωρίς να προχωρούν σε πραγματικό διάλογο», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.
«Εγώ, πάντως, τραβάω μπροστά χωρίς να ασχοληθώ με τις ιδέες τους, οι οποίες ανήκουν στη διάσταση της φαντασίας. Δεν θέλω να ασχοληθώ με όλα αυτά και για το λόγο αυτό προτιμώ να κηρύττω το λόγο του Θεού» κατέληξε ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κυνηγώντας τα πλοία – φαντάσματα: Οι ΗΠΑ βάζουν στο μάτι τον «σκοτεινό στόλο»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (10/1): Πού θα δείτε Ατρόμητος-Ολυμπιακός, Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ για τη Super League
- Αυστραλία: Κατάσταση καταστροφής στην πολιτεία Βικτόρια λόγω πυρκαγιών
- Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα
- Συλλογικές συμβάσεις εργασίας: Αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις του ΟΜΕΔ για διανομείς και ταχυμεταφορείς
- Για το διπλό στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός – Δύσκολη έξοδος για τον ΠΑΟΚ




