Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία – Κινδυνεύουν με φυλάκιση για… τρεις κουβάδες τηγανιτό κοτόπουλο

Νέα Ζηλανδία – Κινδυνεύουν με φυλάκιση για… τρεις κουβάδες τηγανιτό κοτόπουλο

Εσείς θα μπορούσατε να αντέξετε έναν ολόκληρο μήνα χωρίς γρήγορο φαγητό;

Έχουμε δει πολλά παράξενα πράγματα στα σχεδόν δυο χρόνια της πανδημίας, όμως οι ανθρώπινες συμπεριφορές που προκύπτουν από τα συχνά υπερβολικά μέτρα δεν θα πάψουν ποτέ να μας εκπλήσσουν.

Αυτή τη φορά, viral σε όλο τον κόσμο έγιναν δυο άνδρες που συνελήφθησαν από την αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία, για παράνομη μεταφορά… τηγανιτού κοτόπουλου, αλλά και περισσότερων από $100.000 σε μετρητά, στα σύνορα προς το Όκλαντ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ αυστηρό lockdown.

Οι άνδρες φέρονται να προσπάθησαν να διαφύγουν από την αστυνομία που τους εντόπισε στα όρια της πόλης. Όταν έψαξαν το αυτοκίνητό τους, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι εντόπισαν μεγάλες ποσότητες… KFC, αλλά και μετρητά και αρκετές άδειες πλαστικές σακούλες.

Η σύλληψή τους βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Νεοζηλανδών και ειδικά των κατοίκων του Όκλαντ, που εδώ και ένα μήνα βρίσκονται σε σκληρό lockdown επιπέδου τέσσερα. Στο πλαίσιό του, τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά, ενώ οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα καν να παραγγείλουν έτοιμο φαγητό.


Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, λοιπόν, το fast food μπορεί να λάβει την αξία της πιο πολύτιμης παράνομης ουσίας, αναφέρει ο Guardian, προσθέτοντας ότι την περασμένη εβδομάδα ένας άλλος άνδρας συνελήφθη επειδή ανάρτησε βίντεο στο οποίο φαινόταν να διασχίζει τα όρια της πόλης προς άγραν… McDonald’s!

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε για το περιστατικό με το τηγανιτό κοτόπουλο:

«Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ένα ύποπτο όχημα να κινείται σε χωματόδρομο. Μόλις είδε το αστυνομικό όχημα, το αυτοκίνητο έκανε αναστροφή και ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει».


«Έγινε έρευνα στο όχημα και η αστυνομία εντόπισε τα μετρητά, μαζί με άδειες πλαστικές σακούλες και μεγάλη ποσότητα πρόχειρου φαγητού».

Ο Guardian αναφέρει ότι σε ενδελεχή εξέταση των φωτογραφιών που ανάρτησε η αστυνομία του Όκλαντ διακρίνονται τουλάχιστον τρεις «κουβάδες» με κοτόπουλο, έως και 10 κουτάκια με σος και άγνωστη ποσότητα από… τηγανιτές πατάτες.

Αν και το περιστατικό θυμίζει περισσότερο κωμωδία παρά πραγματικό έγκλημα, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή παραβίαση των κανόνων του lockdown της χώρας, τονίζει η βρετανική εφημερίδα. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία για την Απόκριση της Δημόσιας Υγείας στον Covid-19 που εφαρμόζεται στη χώρα, οι άνδρες μπορεί να καταδικαστούν ακόμη και σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών ή με πρόστιμο έως και $4.000.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι άνδρες δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν και άλλες κατηγορίες.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024