Πεντάρα με ανατροπή η Ρόμα (5-1) – Σκόραρε ο Παυλίδης στην ισοπαλία της Άλκμααρ (2-2)
Η Ρόμα ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Europa Conference League επικρατώντας 5-1 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας με ανατροπή. Την ίδια ώρα ο Παυλίδης βρήκε δίχτυα για την Άλκμααρ, όμως οι Ολλανδοί έμειναν στο 2-2 με τη Ράντερς.
Το δεύτερο πιάτο της βραδιάς, για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa Conference League, «σερβιρίστηκε», με τη Ρόμα να παίρνει μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, με σκορ 5-1, ανατρέποντας μάλιστα την κατάσταση αφού βρέθηκε να κυνηγά.
Οι Βούλγαροι προηγήθηκαν με γκολ του Κάρεϊ στο 10ο λεπτό, όμως στο 25′ οι Ρωμαίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με σκόρερ τον Πελεγκρίνι. Στο 38′ ο Στεφάν Ελ Σααράουι βρήκε δίχτυα κάνοντας το 2-1, με τους «τζιαλορόσι» να μην σταματούν εκεί, αφού ο Πελεγκρίνι με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Μάλιστα οι παίκτες της Ρόμα σκόραραν άλλες δύο φορές, αρχικά με τον Μαντσίνι στο 82′ και στη συνέχεια με τον Έιμπραχαμ στο 84′ για το 5-1.
Στη Δανία, παρότι ο Βαγγέλης Παυλίδης βρήκε δίχτυα για την Άλκμααρ, η ομάδα του Έλληνα επιθετικού δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Ράντερς, μένοντας στο ισόπαλο 2-2. Ο Κλάσι άνοιξε το σκορ στο 24′ για τους Ολλανδούς έπειτα από την πάσα του Γκούντμουντσον, όμως τρία λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση σε 1-1 με τον Πιέσινγκερ. Ο Βαγγέλης Παυλίδης όμως στο 34ο λεπτό του ματς κατάφερε να βρει δίχτυα και δώσει ξανά προβάδισμα στην Άλκμααρ. Όμως ο Γκρέιβς βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για τους Δανούς, κάνοντας το 2-2 στο 68′.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.