ΗΠΑ- Γιατί 6 στους 10 δεν πλήρωσαν καθόλου φόρο
Σχεδόν 107 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν χρειάστηκε να καταβάλουν φόρο εισοδήματος το 2020
Η πλειοψηφία των νοικοκυριών των ΗΠΑ δεν κατέβαλε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2020, και η τάση αυτή είναι πιθανό να συνεχιστεί το 2021.
Σχεδόν 107 εκατομμύρια νοικοκυριά – ή το 61% των νοικοκυριών των ΗΠΑ – δεν χρειάστηκε να καταβάλουν φόρο εισοδήματος το 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις του The Tax Policy Center , σημειώνοντας αύξηση 40% από το 2019 όταν το 43,6% των νοικοκυριών δεν πλήρωναν φόρους.
«Παρόλο που αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ δραματικοί, είναι μόνο προσωρινοί», δήλωσε ο Χάουαρντ Γκλέκμαν, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Φορολογικής Πολιτικής, στο Yahoo Money.
«Αυτό που συνέβη οφείλεται στην COVID και εν συνεχεία στην απάντηση στην πανδημία. Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι δεν πλήρωσαν ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος το 2020».
Ο κοροναϊός πρόσβαλε τα φορολογικά έσοδα
Ένας λόγος για τη δραστική πτώση είναι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλοί Αμερικανοί πέρυσι. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους το 2020 με τους εργαζόμενους χαμηλού εισοδήματος να έχουν πληγεί περισσότερο.
Πολλοί από τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους πλήρωναν ελάχιστους φόρους εισοδήματος πριν από την πανδημία και η πτώση του εισοδήματος σήμαινε ότι χρωστούσαν ακόμη λιγότερα χρήματα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων.
Η «απάντηση» της κυβέρνησης στην πανδημία συνέβαλε περαιτέρω στον χαμηλότερο αριθμό φορολογούμενου εισοδήματος.
Οι τρεις γύροι τονωτικών μέτρων σχεδιάστηκαν ως επιστρεπτέα φορολογική πίστωση, μειώνοντας ουσιαστικά τη φορολογική υποχρέωση ενός νοικοκυριού.
Η πρώτη ενίσχυση ύψους 1.200 δολαρίων δόθηκε σε 160 εκατομμύρια άτομα και οι επόμενοι γύροι βοήθησαν έναν παρόμοιο αριθμό.
Η κυβερνητική απάντηση στην πανδημία θα συνεχίσει να μειώνει το μερίδιο των ατόμων που πληρώνουν φόρους εισοδήματος το 2021, σύμφωνα με το The Tax Policy Center, το οποίο εκτιμά ότι το 57% των νοικοκυριών αναμένεται να μην πληρώσει ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος φέτος.
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
- Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ, Ισπανία, Βρετανία
- Artemis II: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη
- Karol G: Ιστορική πρωτιά στο Coachella, σύμβολο ενδυνάμωσης στο Playboy και ο παράγοντας Βεργκάρα
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 95-80: Όνειρα τετράδας με Μίτσιτς και Μπράιαντ
- Εσωκομματικές βολές από Βλάχο για «διαχρονικές παθογένειες» και «ασυμβίβαστο» – Ζητά σύγκληση ΚΟ μετά το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442