«Κανείς δε νοιάζεται για εμάς» – Το σπαρακτικό viral video με το κορίτσι από το Αφγανιστάν που κλαίει
«Θα πεθάνουμε αργά μες στην ιστορία»
Το συγκινητικό video έχει ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο Twitter.
Ένα συγκλονιστικό video με ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν που εκφράζει την αγωνία του για τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα της έγινε viral σήμερα.
Η κατάσταση στο Αφγανιστάν από την Κυριακή, είναι ανεξέλεγκτη.
Με την είσοδο των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό.
Το Αφγανιστάν βρίσκεται σχεδόν ολόκληρο στα χέρια των Ταλιμπάν, μετά την κατάρρευση των κυβερνητικών δυνάμεων και τη φυγή στο εξωτερικό του προέδρου Άσραφ Γάνι, ο οποίος παραδέχθηκε τη «νίκη» τους, έπειτα από είκοσι χρόνια πολέμου.
Γυναίκες και άντρες πολίτες φαίνεται πως γίνονται τα θύματα αυτής της θλιβερής ιστορίας που «γράφει ιστορία», ενώ τα social media κατακλύζονται από videos και φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί.
Το συγκινητικό video έχει ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές μετά την ανάρτησή του στο Twitter από την ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Masih Alinejad.
«Δεν μας υπολογίζουν επειδή γεννηθήκαμε στο Αφγανιστάν», εξηγεί το δακρυσμένο, ανώνυμο κορίτσι στο video των 45 δευτερολέπτων.
«Δεν μπορώ να κρατήσω τα δάκρυά μου», προσθέτει. «Κανείς δεν νοιάζεται για εμάς. Θα πεθάνουμε αργά μέσα στην ιστορία».
- Λίβανος: Πολλοί νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ – Διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων σε 16 χωριά
- Ιράν: Εκκληση «όλα τα μέρη» να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου απευθύνει ο Μαρκ Κάρνι
- ΟΗΕ: Η πρώην αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ρεβέκα Γκρίνσπαν υποψήφια να διαδεχθεί τον Αντόνιο Γκουτέρες
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου



