Στην πέμπτη θέση ο Κριστιάν Γκολομέεβ – «Ήθελα το μετάλλιο» δήλωσε ο έλληνας πρωταθλητής
Ο έλληνας πρωταθλητής έκανε μεγάλη προσπάθεια στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με επίδοση 21. 72
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με επίδοση 21.72.
Η κούρσα της μιας ανάσας ήταν συγκλονιστική και ο έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, καθώς, όπως και ο ίδιος τόνισε μετά τον τελικό, στόχος του ήταν να ανέβει στο βάθρο.
Ο Γκολομέεβ δεν κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο, ωστόσο η πέμπτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μια σπουδαία διάκριση και όλοι οι Έλληνες αισθάνονται υπερήφανοι με την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο έλληνας πρωταθλητής.
Πρέπει εδώ να σημειωθεί πως την ίδια επίδοση (21.72) με τον Γκολομέεβ είχε ο βρετανός Πράουντ.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ (21.07), ο οποίος ήταν και το μεγάλο φαβορί της κούρσας.
Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο γάλλος Μαναντού (21.55), ενώ το χάλκινο κατέκτησε ο βραζιλιάνος Φράτους με επίδοση 21.57.
Ο έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έκανε στον τελικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά λίγο μετά την κούρσα της μιας ανάσας:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου στους Ολυμπιακούς, αλλά ήθελα το μετάλλιο. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, αλλά γενικά είμαι χαρούμενος. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και επόμενος στόχος είναι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες».
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ είναι μεταξύ των κορυφαίων κολυμβητών του κόσμου και το μέλλον τού ανήκει.
- «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Μάχατς και αποκλείστηκε από το Australian Open
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» με Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
- Ο Γιώργος Λάνθιμος κόντρα στη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ στην Ευρώπη (vid)
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μπακς – Θάντερ 102-122: Ήττα για τα «Ελάφια» παρά τη «γεμάτη» εμφάνιση του Αντετοκούνμπο (vid)
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442