Σε μια ακόμη επίδειξη πρωτοπορίας, η Amazon.com ανακοίνωσε χθες ότι υποστηρίζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο και ότι θα σταματήσει τις απαιτήσεις για έλεγχο για χρήση μαριχουάνας σε ορισμένες προσλήψεις της.

Η ομάδα δημόσιας πολιτικής της Amazon θα υποστηρίξει ενεργά τον Νόμο του 2021 (ΜORE Act) o οποίος επιδιώκει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής καταναλωτών Ντέιβ Κλάρκ σε ποστάρισμά του. Η εταιρεία, επίσης, δεν θα κάνει έλεγχο για χρήση μαριχουάνας σε υποψήφιους υπαλλήλους για θέσεις εργασίας που δεν υπόκεινται στον έλεγχο της Υπηρεσίας Μεταφορών, πρόσθεσε ο Κλαρκ.

Ενώ πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση μαριχουάνας, οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα αρνούνταν να εργασθούν στη βιομηχανία καθώς η κάνναβη παραμένει ταξινομημένη ουσία σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

«Στο παρελθόν, όπως πολλοί εργοδότες, απορρίψαμε ανθρώπους από το να εργαστούν στην Amazon επειδή είχαν θετικό έλεγχο για χρήση μαριχουάνας,» δήλωσε ο Κλαρκ, για να προσθέσει: «Ωστόσο, δεδομένης της κατεύθυνσης στην οποία κινούνται οι πολιτειακοί νόμοι στις ΗΠΑ, αλλάξαμε πορεία.»

Η Amazon βρέθηκε στο στόχαστρο δικαστικών προσφυγών με την κατηγορία ότι η εταιρεία παραβίαζε το νόμο της πόλης της Νέας Υόρκης απαιτώντας τον έλεγχο υποψηφίων για εργασία στις τοπικές εγκαταστάσεις της για μαριχουάνα. Η εταιρεία δεν επιτρέπει την πώληση μαριχουάνας στην πλατφόρμα της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr