Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Amazon σταματά τους ελέγχους για χρήση κάνναβης στις προσλήψεις

Η Amazon σταματά τους ελέγχους για χρήση κάνναβης στις προσλήψεις

Σε μια ακόμη επίδειξη πρωτοπορίας, η Amazon.com ανακοίνωσε χθες ότι υποστηρίζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο και ότι θα σταματήσει τις απαιτήσεις για έλεγχο για χρήση μαριχουάνας σε ορισμένες προσλήψεις της

Σε μια ακόμη επίδειξη πρωτοπορίας, η Amazon.com ανακοίνωσε χθες ότι υποστηρίζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο και ότι θα σταματήσει τις απαιτήσεις για έλεγχο για χρήση μαριχουάνας σε ορισμένες προσλήψεις της.

Η ομάδα δημόσιας πολιτικής της Amazon θα υποστηρίξει ενεργά τον Νόμο του 2021 (ΜORE Act) o οποίος επιδιώκει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής καταναλωτών Ντέιβ Κλάρκ σε ποστάρισμά του. Η εταιρεία, επίσης, δεν θα κάνει έλεγχο για χρήση μαριχουάνας σε υποψήφιους υπαλλήλους για θέσεις εργασίας που δεν υπόκεινται στον έλεγχο της Υπηρεσίας Μεταφορών, πρόσθεσε ο Κλαρκ.

Ενώ πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση μαριχουάνας, οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα αρνούνταν να εργασθούν στη βιομηχανία καθώς η κάνναβη παραμένει ταξινομημένη ουσία σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

«Στο παρελθόν, όπως πολλοί εργοδότες, απορρίψαμε ανθρώπους από το να εργαστούν στην Amazon επειδή είχαν θετικό έλεγχο για χρήση μαριχουάνας,» δήλωσε ο Κλαρκ, για να προσθέσει: «Ωστόσο, δεδομένης της κατεύθυνσης στην οποία κινούνται οι πολιτειακοί νόμοι στις ΗΠΑ, αλλάξαμε πορεία.»

Η Amazon βρέθηκε στο στόχαστρο δικαστικών προσφυγών με την κατηγορία ότι η εταιρεία παραβίαζε το νόμο της πόλης της Νέας Υόρκης απαιτώντας τον έλεγχο υποψηφίων για εργασία στις τοπικές εγκαταστάσεις της για μαριχουάνα. Η εταιρεία δεν επιτρέπει την πώληση μαριχουάνας στην πλατφόρμα της.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024