Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο θρίλερ στη Λευκορωσία με αεροπλάνο της Lufthansa - Δεν το άφησαν να απογειωθεί

Νέο θρίλερ στη Λευκορωσία με αεροπλάνο της Lufthansa – Δεν το άφησαν να απογειωθεί

Απειλή για βόμβα σε πτήση από το Μινσκ της Λευκορωσίας προς την Φρανκφούρτη.

Μετά την αεροπειρατεία και τη σύλληψη του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς, νέο θρίλερ εξελίσσεται στο Μινσκ της Λευκορωσίας το μεσημέρι της Δευτέρα, αυτή τη φορά με αεροπλάνο της Lufthansa.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, oι λευκορωσικές αρχές ανέφεραν ότι υπήρχε απειλή για βόμβα στην πτήση LH1487 που επρόκειτο να αποχωρήσει από το Μινσκ προς τη Φρανκφούρτη στις 14:20 (τοπική ώρα) και δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος να απογειωθεί.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δίκτυο NEXTA, όλοι οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατεβούν από το αεροπλάνο. Τα στοιχεία τους επανελέγχθησαν, ενώ αστυνομικοί με σκύλους έλεγξαν και τις αποσκευές τους.

Oι επιβάτες περιμένουν σε χώρο αναμονής. Ανάμεσά τους βρίσκεται και παίκτρια της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης της Λευκορωσίας.

Αποφεύγουν οι αεροπορικές εταιρείες να πετάξουν πάνω από τη Λευκορωσία

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24, μετά το χθεσινό θρίλερ με την απαγωγή πτήσης της Ryanair από το καθεστώς Λουκασένκο, πολλές αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν σήμερα να πετάξουν πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Η αεροπορική εταιρεία της Λετονίας airBaltic δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τον εναέριο χώρος της Λευκορωσίας στις πτήσεις, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ενώ η Λιθουανία κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να μην χρησιμοποιούν τον λευκορωσικό εναέριο χώρο στις διεθνείς πτήσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών της Λιθουανίας ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Λιθουανίας θα πρέπει να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ο Μάριους Σκουόντις διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τις 03.00 της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι απειλή βόμβας προφασίστηκαν αρχικά και οι Λευκορώσοι πράκτορες για να συλλάβουν εν πτήση τον 26χρονο δημοσιογράφο και για να αναγκάσουν το πλήρωμα της Ryanair να προσγειώσει το αεροπλάνο στο Μινσκ και όχι στο Βίλνιους της Λιθουανίας, που ήταν ο αρχικός προορισμός.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024