Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βγήκε νικήτρια και στο δεύτερο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, επικρατώντας αυτή τη φορά με 78-67. Κορυφαίοι για τους Ρώσους οι Χάκετ (14 πόντοι, 8 ασίστ) και Σενγκέλια (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ).
Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε τη σειρά των αγώνων στο 2-0 και ψάχνει μία νίκη στην Τουρκία για να πάρει το εισιτήριο για το Final 4 της Euroleague.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά και είχαν από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα (2-4, 5-7), αλλά η ΤΣΣΚΑ ανέτρεψε την κατάσταση φτάνοντας στο +5 (18-13). Ωστόσο, η Φενέρ χάρη σε πόντους των Στρέλνιεκς και Γκούντουριτς πήρε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (23-25).
Η τουρκική ομάδα διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου (35-37), αλλά στη συνέχεια η ΤΣΣΚΑ βελτίωσε την άμυνά της και πέρασε μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου, με τη διαφορά στους 8 πόντους (50-42).
Η Φενέρ πατούσε καλύτερα στην τρίτη περίοδο και με εντυπωσιακό τρόπο έριξε τη διαφορά, πλησιάζοντας στον πόντο (52-51), με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει ανάσα με τρίποντο του Κλάιμπερν (55-51). Οι Τούρκοι μείωσαν εκ νέου στους 2 πόντους (55-53), αλλά η ομάδα του Ιτούδη κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (60-55).
Η ρωσική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο τελευταίο δεκάλεπτο, ανέβασε τη διαφορά στο +9 με τρίποντο του Ούκχοφ (70-61) και έφτασε στη νίκη με 78-67.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.