Θωμαΐδης : Σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής
Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, τόνισε πως το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι σταθερά υψηλό τους τελευταίους 2 μήνες, τοποθετώντας την κορύφωση του στη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε όμως την συγκρατημένη αισιοδοξία του, καθώς αυτή την εβδομάδα παρατηρείται μια μικρή ύφεση, η οποία όμως για να […]
Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, τόνισε πως το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι σταθερά υψηλό τους τελευταίους 2 μήνες, τοποθετώντας την κορύφωση του στη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε όμως την συγκρατημένη αισιοδοξία του, καθώς αυτή την εβδομάδα παρατηρείται μια μικρή ύφεση, η οποία όμως για να γίνει τάση θα πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν έδειξε να φέρνει κάποια επιβάρυνση στο ιικό φορτίο και μένει να δούμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με το άνοιγμα των σχολείων. Πάντως, ο κ. Θωμαΐδης προέβλεψε ότι τα κρούσματα θα είναι υψηλά σε αριθμό και την επόμενη εβδομάδα.
Στον ΑΝΤ1, μίλησε και ο καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γιώργος Τσιβγούλης, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα του εμβολίου της AstraZeneca, ξεκαθάρισε πως τα όποια περιστατικά θρομβώσεων καταγράφηκαν, περιορίστηκαν μέσα στο πρώτο εικοσαήμερα μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη δόση. Κατά συνέπεια για όσους έχουν περάσει 20 μέρες μετά τον πρώτο εμβολιασμό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα μπορούν να προχωρήσουν με ασφάλεια στον δεύτερο εμβολιασμό.
Άλλωστε όπως είπε ο κ. Τσιβγούλης, υπάρχει γνωστή θεραπεία για τα περιστατικά εγκεφαλικών θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν και αν κάποιος θεωρεί ότι έχει συμπτώματα μπορεί να κάνει μια απλή εξέταση γενικής αίματος για να διαπιστώσει αν έχει πρόβλημα.
Δίνοντας τα στατιστικά στοιχεία, είπε ότι στην Ευρώπη καταγράφηκαν 62 περιστατικά θρομβώσεων σε 25 εκ. εμβολιασμένων με AstraZeneca. Στην Γερμανία το ποσοστό ήταν πολύ υψηλότερο από αυτό που καταγράφηκε στην Βρετανία και σε αυτό οφείλονται και οι διαφορετικές οδηγίες που έχουν δοθεί.
Τέλος, ο κ. Τσιβγούλης είπε ότι αν συμμετείχε στην αρμόδια επιτροπή που θα εισηγηθεί για το τι θα κάνουμε στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα εισηγούνταν να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί χωρίς κανέναν περιορισμό.
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442