Τους επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου τους περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη. Θα συναντήσουν έργα Ελλήνων δημιουργών εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εσωτερικά το πρωθυπουργικό μέγαρο έχει αλλάξει όψη (προς το καλύτερο βέβαια). Με τη μορφή δανεισμού, έργα από εθνικές συλλογές, μουσεία και προσωπικά αρχεία καλλιτεχνών θα φιλοξενούνται, με μηδενικό κόστος για το Δημόσιο, στην έδρα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Να σημειώσω ότι αυτό γίνεται στο πρότυπο πολλών ανά τον κόσμο προεδρικών και πρωθυπουργικών γραφείων. Οι επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου θα έρχονται σε επαφή με την ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή. Τα έργα θα ανανεώνονται τακτικά, καλύπτοντας διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Και θα περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία. Αλλά και αντικείμενα του σύγχρονου design, όπως και δείγματα λαϊκής τέχνης. Ακόμα και χαλιά. Από διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών, με έμφαση στις Ελληνίδες δημιουργούς.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας