Σε αναζήτηση ονείρου : Πέθανε 2χρονο κορίτσι που είχε διασωθεί στο αρχιπέλαγος των Καναρίων
Οι διασώστες παρέδωσαν το 2χρονο κορίτσι, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, σε νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού που έκαναν τα πάντα, στον προβλήτα του λιμανιού, για να το κρατήσουν στη ζωή.
Κοριτσάκι ηλικίας μόλις 2 ετών, από το Μαλί, απεβίωσε χθες Κυριακή σε νοσοκομείο των Καναρίων Νήσων, λίγες ημέρες αφότου περισυνελέγη από τους διασώστες, μαζί με δεκάδες άλλους αφρικανούς μετανάστες, στα ανοιχτά αυτού του ισπανικού αρχιπελάγους.
Είχε χάσει τις αισθήσεις του
Η ισπανική ακτοφυλακή εντόπισε τους 52 μετανάστες στα ανοιχτά του Γκραν Κανάρια την περασμένη Τρίτη και τους μετέφερε στο λιμάνι του νησιού.
Οι διασώστες παρέδωσαν το παιδί, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, σε νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού που έκαναν τα πάντα, στον προβλήτα του λιμανιού, για να το κρατήσουν στη ζωή.
Στη συνέχεια, η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λας Πάλμας, της πρωτεύουσας του Γκραν Κανάρια, όπου όμως χθες έχασε τη μάχη που έδινε με τον θάνατο.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το κοριτσάκι, που συνοδευόταν από τη μητέρα του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, υπέστη καρδιακή ανακοπή λόγω σοβαρής υποθερμίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Πύλη εισόδου
Τα Κανάρια Νησιά είναι μια από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου για τους μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν από την Αφρική στην Ευρώπη.
Το 2020 συνολικά 23.023 άνθρωποι αποβιβάστηκαν στο αρχιπέλαγος, οκταπλάσιοι σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
Πηγή: ΑΠΕ
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)

































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)


























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442