Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Teen Vogue: Παραιτήθηκε η νέα αρχισυντάκτρια λόγω παλιών ρατσιστικών αναρτήσεων

Teen Vogue: Παραιτήθηκε η νέα αρχισυντάκτρια λόγω παλιών ρατσιστικών αναρτήσεων

Η Αλέξι ΜακΚάμοντ αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά της εξαιτίας ρατσιστικών tweet που είχε κάνει προ δεκαετίας.

H νέα αρχισυντάκτρια της Teen Vogue, Αλέξι ΜακΚάμοντ παραιτήθηκε προτού καν αναλάβει τα νέα της καθήκοντα, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν αναρτήσεις που είχε κάνει προ δεκαετίας στο Twitter και οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ρατσιστικές και ομοφοβικές.

«Παλιά tweet μου επισκίασαν τη δουλειά που έχω κάνει για αναδείξω τους ανθρώπους και τα ζητήματα που με ενδιαφέρουν, ζητήματα για τα οποία η Teen Vogue έχει εργαστεί ακούραστα προκειμένου να τα μοιραστεί με τον κόσμο, οπότε η Condé Nast κι εγώ αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους», έγραψε η ΜακΚάμοντ στο Twitter ανακοινώνοντας την παραίτησή της.

Η ίδια ανέφερε πως αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις αναρτήσεις της και δήλωσε την μετάνοιά της για όσα είχε πει τότε.

Η Condé Nast, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων το New Yorker και η Teen Vogue, γνώριζε για τα επίμαχα tweet πριν πραγματοποιήσει την πρόσληψη της. Ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού του περιοδικού, Σταν Ντάνκαν, το είχε μάλιστα ανακοινώσει στους υπαλλήλους μέσω mail γράφοντας πως η ΜακΚάμοντ είχε αναφερθεί ευθέως σε αυτά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ότι είχε απολογηθεί δημόσια πριν χρόνια.

Στα επίμαχα tweet η ΜακΚάμοντ χλεύαζε την εμφάνιση των ανθρώπων ασιατικής καταγωγής, έγραφε υποτιμητικά στερεότυπα, αλλά και προσβολές προς ομοφυλόφιλους.

Στις 8 Μαρτίου, πριν η νέα αρχισυντάκτρια αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της, περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι στην Teen Vogue αντέδρασαν στην πρόσληψή της, τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση απειλεί τις αξίες του περιοδικού.

«Έχουμε χτίσει τη φήμη μιας φωνής δικαιοσύνης και αλλαγής, είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά μας και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που δεν αποκλείει κανέναν», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι σε ανάρτηση στο Instagram, σημειώνοντας ότι έστειλαν επιστολή στη διοίκηση της Condé Nast για την πρόσφατη πρόσληψη της ΜακΚάμοντ, «λαμβάνοντας υπόψη τα παλιά ρατσιστικά και ομοφοβικά tweet της».

Η ΜακΚάμοντ ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τέτοια γλώσσα» αλλά οι επικρίσεις συνεχίζονταν, εν μέσω περιόδου ανησυχίας για τις επιθέσεις εναντίον ανθρώπων ασιατικής καταγωγής στις ΗΠΑ και τελικά αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας.

«Αφού μιλήσαμε με την Αλέξι σήμερα το πρωί, συμφωνήσαμε ότι το καλύτερο ήταν να πάρουμε χωριστούς δρόμους, προκειμένου να μην επισκιαστεί η σημαντική δουλειά της Teen Vogue», ανέφερε ο Σταν Ντάνκαν.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024