Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλια με το... σταγονόμετρο τελικά στην ΕΕ – Πότε θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός;

Εμβόλια με το… σταγονόμετρο τελικά στην ΕΕ – Πότε θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός;

Εμβόλια με το «σταγονόμετρο» θα πάρει τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά συνέπεια και η Ελλάδα. Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού πάει πίσω, μάσκες, lockdown και αποστάσεις θα μας συντροφεύουν για περισσότερο καιρό και η επάνοδος στην καθημερινότητα απομακρύνεται

Εμβόλια με το σταγονόμετρο θα πάρει τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά συνέπεια και η Ελλάδα. Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού πάει πίσω, μάσκες, lockdown και αποστάσεις θα μας συντροφεύουν για περισσότερο καιρό και η επάνοδος στην καθημερινότητα απομακρύνεται.

Για στοίχημα που θα κρατήσει μήνες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους η λύτρωση θα αργήσει πολύ καθώς η πρώτη δόση εμβολίων είναι κάτω από 10.000.

Η χώρα μας περιμένει να παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου και στο σύνολο 1.250.00 δόσεις έως τέλος Μάρτη.

Με δεδομένο πως οι άνω των 65+ είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι και άλλες 100.000 έως 150.000 οι υγειονομικοί τα εμβόλια σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν για να εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι ο γενικός πληθυσμός αφού μεσολαβούν 20 μέρες μετά την πρώτη δόση και ακόμη 10 μέρες από την δεύτερη για να επιτευχθεί η ανοσία…

Σε συνέντευξη του ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι από τον Φεβρουάριο το κενό θα καλυφθεί. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έχουν οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι.

Η έλλειψη εμβολίων δημιουργεί παγκόσμια μία μάυρη αγορά, όπως αναφέρει ο ιστότοπος financial post.Ένας έμπορος ισχυριζόταν πώς έχει εμβόλια παραγωγής από την Κίνα στην τιμή των 750 δολαρίων για δύο δόσεις με πληρωμή σε bitcoin, ενώ οι Times αποκαλύπτουν πως Μη εγκεκριμένα εμβόλια πωλούνται για 800 δολάρια στην «μαύρη αγορά».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισε εν τω μεταξύ ο εμβολιασμός και με το σκεύασμα της αμερικανικής εταιρείας Moderna. Το πρώτο άτομο που του χορηγήθηκε ήταν μία νοσοκόμα στο Κοντέκτικατ.

Μεταξύ των εμβολιασθέντων με το σκεύασμα της Moderna ήταν και αυτή η νοσοκόμα στη Νέα Υόρκη, που έχασε τον πατέρα της από την πανδημία, είχε και η ίδια νοσήσει βαριά από τον κοροναϊό

Η ΕΕ αναμένει και άλλα 12,5 εκατομμύρια εμβόλια μέχρι το τέλος του έτους από την Pfizer ενώ επιπλέον δόσεις θα παράχθουν και από την Moderna που όμως θα ρίξει βάρος στην κάλυψη των ΗΠΑ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024