Μια σχέση είναι πάντοτε καλό να αποτελείται από στοιχεία όπως η αγάπη, το ενδιαφέρον και φυσικά η αλήθεια.

Εμπιστοσύνη

Δίχως την αλήθεια δεν υπάρχει ποτέ εμπιστοσύνη. Δίχως να υπάρχει εμπιστοσύνη δεν πρόκειται να υπάρξει και αλήθεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι το να μη λες την όποια αλήθεια, δημιουργεί προβλήματα που μπορεί να μη λυθούν και ποτέ.

Αμεσότητα

Το να λες τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και όπως ακριβώς εσύ τα νιώθεις, μόνο θετικό μπορεί να είναι (εκτός αν έχεις τραγικό σύντροφο).

Πες του τι είναι αυτό που σε ενοχλεί στη συμπεριφορά του. Πες του τι θα ήθελες να αλλάξετε στην καθημερινότητά σας και στη σχέση σας, για να μπορείτε να βελτιώσετε την υπάρχουσα κατάσταση.

Θάρρος

Σε θαυμάζει κάποιος όταν σε βλέπει να λες την αλήθεια, no matter what! Νιώθει μάλιστα, και ο ίδιος την αυτοπεποίθηση να σου πει αυτά που και εκείνος θέλει, γιατί μπορεί να θεωρεί ότι θα τα εκτιμήσεις.

Ψέματα

Το να μη λες την αλήθεια όπως είναι ή να λες κάτι με ανακρίβειες, είναι πρακτικά ψέμα. Οφείλεις όταν ειδικά ο άλλος σε ρωτάει κάτι, να απαντάς όσο πιο ειλικρινά γίνεται.

Διαφορετικά θα λες ψέματα και θα το κάνεις συνέχεια, δίχως αυτό να αλλάζει στο μέλλον.

Προβλήματα στη σχέση

Εκεί είναι το δύσκολο στάδιο. Αυτό, διότι αν μια σχέση βασίζεται σε ψέματα, μυστικά κλπ δε θα μπορέσει να ανακάμψει καθόλου εύκολα ή και ποτέ!

Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσετε, ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας ή της ενδεχόμενης αποτυχίας σε μια σχέση, έχει άμεση συνάφεια με το πώς αυτή ξεκίνησε.

Αν φερειπείν είχατε από την αρχή τσακωμούς και κόντρα, περιμένετε αυτά τα χαρακτηριστικά να φύγουν ως δια μαγείας; Το ίδιο και με τα ψέματα.

Αν η σχέση βασίζεται σε ψέματα, τότε δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει εμπιστοσύνη, αμεσότητα, ειλικρίνεια. Έτσι η σχέση θα περάσει από δυσκολίες κυρίως λόγω του γεγονός ότι κανείς δεν έλεγε την όποια αλήθεια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο