Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειλικρίνεια : Γιατί χωρίς αυτήν μια σχέση δεν πρόκειται να προχωρήσει ποτέ

Ειλικρίνεια : Γιατί χωρίς αυτήν μια σχέση δεν πρόκειται να προχωρήσει ποτέ

Δε λέμε βέβαια να λες την αλήθεια σε έναν σύντροφο που κακοποιεί... εκεί δεν έχεις να πεις τίποτα πέραν του να φύγεις και να αναλάβει το όλο θέμα η αρμόδια αρχή

Μια σχέση είναι πάντοτε καλό να αποτελείται από στοιχεία όπως η αγάπη, το ενδιαφέρον και φυσικά η αλήθεια.

Εμπιστοσύνη

Δίχως την αλήθεια δεν υπάρχει ποτέ εμπιστοσύνη. Δίχως να υπάρχει εμπιστοσύνη δεν πρόκειται να υπάρξει και αλήθεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι το να μη λες την όποια αλήθεια, δημιουργεί προβλήματα που μπορεί να μη λυθούν και ποτέ.

Αμεσότητα

Το να λες τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και όπως ακριβώς εσύ τα νιώθεις, μόνο θετικό μπορεί να είναι (εκτός αν έχεις τραγικό σύντροφο).

Πες του τι είναι αυτό που σε ενοχλεί στη συμπεριφορά του. Πες του τι θα ήθελες να αλλάξετε στην καθημερινότητά σας και στη σχέση σας, για να μπορείτε να βελτιώσετε την υπάρχουσα κατάσταση.

Θάρρος

Σε θαυμάζει κάποιος όταν σε βλέπει να λες την αλήθεια, no matter what! Νιώθει μάλιστα, και ο ίδιος την αυτοπεποίθηση να σου πει αυτά που και εκείνος θέλει, γιατί μπορεί να θεωρεί ότι θα τα εκτιμήσεις.

Ψέματα

Το να μη λες την αλήθεια όπως είναι ή να λες κάτι με ανακρίβειες, είναι πρακτικά ψέμα. Οφείλεις όταν ειδικά ο άλλος σε ρωτάει κάτι, να απαντάς όσο πιο ειλικρινά γίνεται.

Διαφορετικά θα λες ψέματα και θα το κάνεις συνέχεια, δίχως αυτό να αλλάζει στο μέλλον.

Προβλήματα στη σχέση

Εκεί είναι το δύσκολο στάδιο. Αυτό, διότι αν μια σχέση βασίζεται σε ψέματα, μυστικά κλπ δε θα μπορέσει να ανακάμψει καθόλου εύκολα ή και ποτέ!

Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσετε, ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας ή της ενδεχόμενης αποτυχίας σε μια σχέση, έχει άμεση συνάφεια με το πώς αυτή ξεκίνησε.

Αν φερειπείν είχατε από την αρχή τσακωμούς και κόντρα, περιμένετε αυτά τα χαρακτηριστικά να φύγουν ως δια μαγείας; Το ίδιο και με τα ψέματα.

Αν η σχέση βασίζεται σε ψέματα, τότε δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει εμπιστοσύνη, αμεσότητα, ειλικρίνεια. Έτσι η σχέση θα περάσει από δυσκολίες κυρίως λόγω του γεγονός ότι κανείς δεν έλεγε την όποια αλήθεια.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024