Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι μπορούμε να κάνουμε στο κρεβάτι όταν έχουμε... ίωση;

Τι μπορούμε να κάνουμε στο κρεβάτι όταν έχουμε… ίωση;

Υπάρχει περίπτωση ο άρρωστος να κολλήσει τον υγιή;

Υπάρχει περίπτωση ο άρρωστος να κολλήσει τον υγιή;

Είναι φρόνιμο να κάνουμε γούτσου γούτσου με ίωση, αν έχουμε τα κουράγια για κάτι τέτοιο;

Κοίταξε, το σεξ είναι μία δραστηριότητα που σε κάνει να ξεχνάν από τ’ όνομά σου μέχρι και το ότι ψήνεσαι στον πυρετό. Βέβαια σχετικό αυτό, εσύ μπορεί να μην θέλεις να σ’ ακουμπάει άνθρωπος. Αν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή νιώθεις «καυτή» κυριολεκτικά και μεταφορικά, μάθε πως ο ιός του κρυολόγηματος με το σπέρμα (αν είναι αυτός κρυωμένος και κάνετε ελεύθερο σεξ) δεν μεταδίδεται. Αλλά από το σάλιο, μία ανταλλαγή μικροβίων συμβαίνει. Από την άλλη, η εποχική γρίπη κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του βήχα και του φταρνίσματος, δηλαδή των σταγονιδιών που εκτοξεύεις στον αέρα όταν κάνεις κάτι από τα δύο, αλλά και από την κοινή χρήση μολυσμένων αντικειμένων (στα οποία πάνε και «κάθονται» τα σταγονίδια, όπως τα πληκτρολόγια, οι διακόπτες και άλλα τέτοια που πιάνουμε όλοι και δεν καθαρίζουμε μία φορά τον χρόνο). Αν μένετε μαζί, είναι πολύ δύσκολο να μην ακουμπάτε τα ίδια πράγματα, εκτός αν έχει βάλει ο ένας τον άλλο σε καραντίνα.

«Ο γενικός κανόνας είναι να κρατάτε απόσταση δύο μέτρων από όποιον μπορεί να έχει τη γρίπη»

Ο κίνδυνος του να κάνετε σεξ, ενώ ο ένας από τους δύο έχει τη γρίπη είναι πραγματικός. «Ο γενικός κανόνας είναι να κρατάτε απόσταση δύο μέτρων από όποιον μπορεί να έχει τη γρίπη», λέει με την σειρά της η δρ. Kate White, επίκουρη καθηγήτρια γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Δεδομένου ότι το σεξ προϋποθέτει πολύ… στενές επαφές, το να το κάνετε, ενώ ένας από εσάς έχει τη γρίπη, είναι απολύτως ενάντια σε κάθε ιατρική συμβουλή.

«Το να κάνετε σεξ χωρίς ο/η άρρωστος/η σύντροφός σας να φτερνιστεί, να βήξει, ή ακόμα και μόνο να αναπνεύσει κοντά στο στόμα σας είναι εξαιρετικά απίθανο», προσθέτει η δρ. White. Τι σημαίνει αυτό; Μην κάνετε σεξ αν γνωρίζετε ότι ο ένας από σας έχει γρίπη. Αυτό ισχύει ακόμα και αν έχετε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς αυτό απλά μειώνει μόνο τον κίνδυνο να κολλήσετε, δεν τον εξαλείφει.

Μην ξεχνάς ποτέ βέβαια ότι το σεξ ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και σύμφωνα με έρευνες όσοι το κάνουν τακτικά έχουν αυξημένα επίπεδα αιμοσφαιρίνης Α, η οποία θωρακίζει από πολλές λοιμώξεις. Επίσης είναι γνωστό ότι μειώνει τον πόνο, δηλαδή δρα αναλγητικά. Και ναι μεν κουράζει- ειδικά αν τα δώσετε όλα, που εν προκειμένω δεν χρειάζεται κιόλας- αλλά χαλαρώνει κιόλας, συγκεκριμένα οι ορμόνες που παράγονται κατά τον οργασμό.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Η αποχή από το σεξ τις ημέρες που ένας από τους δύο ταλαιπωρείται με γρίπη δεν εγγυάται ότι δεν θα κολλήσεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024