Brexit : Δέσμη μέτρων έκτακτης ανάγκης από την Κομισιόν αν αποτύχουν οι συνομιλίες
Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποχώρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.
Εναλλακτικό σχέδιο μέτρων σε περίπτωση αποτυχίας συνομιλιών για το Brexit παρουσίασε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποχώρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.
Όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Κυριακή.
Το Plan B αποσκοπεί στο να διασφαλίσουν για έξι μήνες τη βασική αμοιβαία αεροπορική και οδική συνδεσιμότητα μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και τη δυνατότητα αμοιβαίας αλιευτικής πρόσβασης των σκαφών της ΕΕ και της Βρετανίας στα ύδατα των δύο πλευρών.
Στόχος να ληφθεί μέριμνα για την περίοδο κατά την οποία δεν θα υπάρχει συμφωνία. Αν δεν τεθεί σε εφαρμογή καμία συμφωνία, τα μέτρα θα λήξουν μετά από την προκαθορισμένη περίοδο.
Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις
Η φον ντερ Λάιεν, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη: «Ωστόσο, δεδομένου ότι η λήξη της μεταβατικής περιόδου είναι πλέον πολύ κοντά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι, αν και όταν επιτευχθεί συμφωνία, αυτή θα μπορέσει να τεθεί εγκαίρως σε ισχύ. Είναι ευθύνη μας να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου να μην έχουμε συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Ιανουαρίου».
Τα τέσσερα μέτρα που προτείνονται αφορούν στη βασική αεροπορική και οδική συνδεσιμότητα, την ασφάλεια της αεροπλοΐας και την αλιεία.
Η Επιτροπή δήλωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο με σκοπό να διευκολύνει την έναρξη της εφαρμογής και των τεσσάρων προτεινόμενων κανονισμών την 1η Ιανουαρίου 2021.
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Εξετάζεται η τοποθέτηση συσκευής καρδιακής υποβοήθησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442