Λινού στο MEGA για άνοιγμα λιανεμπορίου: Μηδενικός κίνδυνος δεν υπάρχει
Έμφαση στην τήρηση των μέτρων και στον καθαρό αέρα έδωσε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο MEGA αναφορικά με το «άνοιγμα» της αγοράς
Έμφαση στην τήρηση των μέτρων και στον καθαρό αέρα έδωσε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο MEGA αναφορικά με το «άνοιγμα» της αγοράς.
«Η Αρχή είναι ότι αποφεύγουμε τον συνωστισμό και ενθαρρύνουμε την τήρηση των μέτρων» σημείωσε η κ. Λινού μιλώντας στο MEGA.
Διαβάστε επίσης: Γιορτές με ανοιχτά κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία – Αγορές μόνο με… click away
«Μηδενικός κίνδυνος δεν υπάρχει, προσπαθούμε να τον ελαχιστοποιήσουμε» σημείωσε.
Όπως τόνισε όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που θα λειτουργήσει το «άνοιγμα». Στάθηκε στον καθαρό αέρα, στις αποστάσεις των 2 μέτρων, στη χρήση μάσκας.
«Στα εμπορικά κέντρα δεν υπάρχουν τρόπου να φέρουν φρέσκο αέρα και δεν είναι εύκολο να ελέγξεις τον συνωστισμό. Δεν μπορείς να ελέγξεις το πώς θα κινηθούν οι άνθρωποι» σημείωσε ερωτηθείσα για τα εμπορικά κέντρα.
«Συνοικιακά μαγαζιά με έναν πελάτη, με μάσκα, κι ανοιχτή πόρτα δεν μου φαίνεται πιο επικίνδυνο από τα κομμωτήρια» διευκρίνισε.
Ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στην στήριξη της πολιτείας στις πληττόμενες επιχειρήσεις.
«Η πολιτεία να επιδοτήσει όλους του ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους και το εισόδημά τους ώστε να μπορέσουμε με ασφάλεια να προχωρήσουμε στο άνοιγμα» καταλήγει.
- Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για το πλεονέκτημα έδρας – Το 4/4 που στέλνει στην κορυφή και οι ισοβαθμίες (pic)
- Πάσχα: Γεύματα αγάπης από τη Μητρόπολη Πειραιώς, τον Ολυμπιακό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δήμο Πειραιά
- Λάζαρος Κυρίζογλου: «Χωρίς ισχυρούς Δήμους, δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη»
- Ιράν: «Πρέπει να κηρύξει τη νίκη και να τερματίσει τον πόλεμο με δικούς του όρους», λέει πρώην ΥΠΕΞ της χώρας
- BHMAGAZINO – Easter Issue: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Ο Μαουρίτσιο Κατελάν άνοιξε τηλεφωνική γραμμή για εξομολογήσεις των αμαρτιών μας
- Στη Βουλή οι δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ2- Ποιους αφορά, ποια τα επόμενα βήματα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε εκτροχιασμό τρένου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442