Η Σαουθάμπτον επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Μπράιτον για την 11η αγωνιστική της Premier League (με το VAR να πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά) και ανέβηκε στην 5η θέση με 20 βαθμούς
Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Σαουθάμπτον έκανε την ανατροπή (με την παρέμβαση του VAR) και έφυγε με σπουδαία νίκη (1-2) από την έδρα της Μπράιτον χάρη στο 6ο φετινό γκολ του Ντάνι Ινγκς στη σεζόν. Στην 5η θέση με 20 βαθμούς οι «Άγιοι» (με παιχνίδι περισσότερο), με τους «γλάρους» να μένουν στην 16η θέση με 10 βαθμούς.
Το ματς
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο ματς και απείλησαν μόλις στο 5′ με τον Γουέλμπεκ να κάνει το σουτ αλλά ο ΜακΚάρθι έδιωξε με τα πόδια την μπάλα. Ωστόσο, οι «γλάροι» δεν άργησαν να πάρουν το προβάδισμα.
Στο 25′ ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι σε χέρι του Γουόρντ-Πράουζ και ο Γκρος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα κάνοντας το 1-0.
Οι «Άγιοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, απείλησαν στο 40′ με τον Γουόλκοτ και έφτασαν στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Ο Γουόρντ-Πράουζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Βέστεργκαρντ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν πιο επικίνδυνοι στο δεύτερο μέρος και έχασαν ευκαιρία στο 60′ με τον Γουόλκοτ, ενώ ο Ράιαν απέκρουσε την κεφαλιά του Άρμστρονγκ.
Η πίεση απέδωσε καρπούς και η Σαουθάμπτον βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 78′ ο Μαρτς ανέτρεψε τον Γουόκερ Πίτερς στα όρια της περιοχής, με τον διαιτητή να σφυρίζει το πέναλτι μετά από τη χρήση του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ινγκς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-2, πετυχαίνοντας το 6ο φετινό του γκολ στη σεζόν.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ο κόσμος των Πειραιωτών βρέθηκε στο ΣΕΦ και αποθέωσε τον Μπαρτζώκα, τους παίκτες του, αλλά και τον Γ. Αγγελόπουλο που τους υποδέχθηκε.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.