Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 : Γιουνάιτεντ από τα παλιά με… Matador!

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 : Γιουνάιτεντ από τα παλιά με… Matador!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μυθική ανατροπή στις καθυστερήσεις που θύμισε τα… παλιά νίκησε με 3-2 τη Σαουθάπτον, με τον Έντισον Καβάνι να κάνει όργια στο δεύτερο ημίχρονο.

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο από τη Σαουθάμπτον; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και με ήρωα τον απίθανο Έντισον Καβάνι επικράτησε με 3-2 στις καθυστερήσεις και πήρε ένα σπουδαίο διπλό.

Οι κόκκινοι διάβολοι θύμισαν εποχές Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τότε που μέχρι να τελειώσει οποιοδήποτε ματς δεν την ξέγραφε κανείς και πέτυχαν ολικό comeback. Και τι επιστροφή…

Η κίνηση-ματ που άλλαξε όλο το παιχνίδι ήταν στο 46′ όταν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Έντισον Καβάνι αντί του Μέισον Γκρίνγουντ.

Ο Ουρουγουανός παιχταράς καθάρισε για τον Νορβηγό και την ομάδα του με 2 γκολ και 1 ασίστ στο δεύτερο μέρος και την έστειλε πολύ κοντά στην κορυφή (μετράει και ματς λιγότερο). Το κυριότερο όμως είναι ότι άρχισε και πάλι να θυμίζει τον φόβο και τον τρόμο όλων των υπολοίπων ομάδων φτάνοντας σε μια επική ανατροπή.

Στο 7ο μόλις λεπτό, ο Γκρίνγουντ απέφυγε και τον ΜακΚάρθι, αλλά από δύσκολη γωνία πλάσαρε στο πλαϊνό δίχτυ ενώ στο 8’ ο Άτκινσον έδωσε αρχικά πέναλτι στη Γιουνάιτεντ για μια μονομαχία του Ράσφορντ με τον Γουόρντ Πρόους, αλλά αφού είδε το video το πήρε πίσω.

Στο 16ο λεπτό ο Φερνάντες έπιασε φοβερό σουτ από τα 25 μέτρα αλλά ο ΜακΚάρθι και το δοκάρι έσωσαν τους «Αγίους» και στο 23’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Μπεντνάρεκ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0.

Μάλιστα στο 26’ η Σαουθάμπτον είχε και δοκάρι με τον Γουόκερ Πίτερς και στο 30’ ο ΜακΚάρθι έσωσε εντυπωσιακά μετά από σουτ του Γκρίνγουντ από το ύψος του πέναλτι, ενώ στη συνέχεια νίκησε και τον Φερνάντες. Όμως στο 33ο λεπτό, ο Γουόρντ Πρόους με απίθανη εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0 για τη Σαουθάμπτον εν ώ στο 45’ ο Ντε Χέα είπε όχι σε δυνατό σουτ του Ντζενεπό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν στα δοκάρια τους τον Χέντερσον, ο οποίος πήρε τη θέση του Ντε Χέα, που τραυματίστηκε. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, ήρθε η μείωση του σκορ με πλασέ του Φερνάντες, μετά από ασίστ του Καβάνι.

Ο Ουρουγουανός, ο οποίος πέρασε στο γήπεδο με την έναρξη της επανάληψης, έβαλε την υπογραφή του στο 74’ με κοντινή προβολή, κάνοντας το 2-2. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν προκειμένου να φτάσουν στην ολική ανατροπή και εντούτοις τα κατάφεραν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι με τον Καβάνι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2 με κεφαλιά.

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Γουόκερ Πίτερς, Βέστεργκαρντ, Μπεντνάρεκ, Μπέρτραντ, Ντζενεπό (72’ Λονγκ), Ρομέου, Γουόρντ Πρόους, Άρμστρονγκ (90’ Ντιαλό), Γουόλκοτ, Άνταμς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα (46’ Χέντερσον), Λίντελεφ, Γουάν Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Τέλες (84’ Ουίλιαμς), Φαν ντε Μπεκ, Μάτιτς, Φρεντ, Φερνάντες, Ράσφορντ, Γκρίνγουντ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024