Ολυμπιακός : Με στόχο τη νίκη (ή ακόμη και την ισοπαλία) κόντρα στη Μαρσέιγ
Ματς-τελικός για τον Ολυμπιακό απόψε (22:00) στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ, όπου θέλει νίκη για να εξασφαλίσει το Europa League (το κάνει και με ισοπαλία), αλλά και να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της δεύτερης θέσης του ομίλου του
Το πιο καθοριστικό -μέχρι το επόμενο- παιχνίδι του στον όμιλο του Champions League δίνει απόψε (22:00) ο Ολυμπιακός, που φιλοξενείται στο «Βελοντρόμ» από τη Μαρσέιγ.
Ένα ματς που θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον των Ερυθρολεύκων για φέτος.
Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από τους Γάλλους χάρη στη νίκη της στο πρώτο ματς και με ισοπαλία εξασφαλίζει την τρίτη θέση και το Europa League.
Ο Ολυμπιακός όμως στοχεύει στη νίκη, η οποία με ταυτόχρονη ήττα της Πόρτο από τη Μάντσεστερ Σίτι στο άλλο ματς του ομίλου θα κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με το αγαπημένο του 4-3-3 και τον Σα κάτω από τα δοκάρια.
Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας θα είναι η τετράδα στην άμυνα, Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά η τριάδα στη μεσαία γραμμή με τους Φορτούνη, Μασούρα (πιθανότατα) και Ελ Αραμπί στην επίθεση.
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο ισπανός Μανθάνο, με βοηθούς τους Νεβάδο και Ναρχάνο, τέταρτος ο Μαρέσκα και στο VAR θα είναι ο Μπενγκοετσέα και AVAR ο Πριέτο.
Ο Ράφα Μπενίτεθ στις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, υποστήριξε πως η ομάδα του ήταν «μέσα» στην διεκδίκηση της πρόκρισης για 70 λεπτά.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε δίκαιη την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού τονίζοντας πως η ομάδα του αντέδρασε τέλεια και πως απολαμβάνει το παιχνίδι.