Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες από το μουσείο που σχεδίασε ο Tadao Ando στην Κίνα

Εικόνες από το μουσείο που σχεδίασε ο Tadao Ando στην Κίνα

Δείτε το μουσείο που σχεδίασε ο πολυβραβευμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας.

Ο διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando, ο οποίος έχει τιμηθεί και με Pritzker Prize, είχε αναλάβει να σχεδιάσει το He Art Museum (ΗΕΜ) στην Κίνα. Τώρα που η κατασκευή του ολοκληρώθηκε μπορούμε να δούμε τις πρώτες εικόνες από το εντυπωσιακό μουσείο. 

Δίσκοι από τσιμέντο μοιάζουν να τυλίγονται γύρω από δύο ελικοειδείς σκάλες που βρίσκονται στο κέντρο του κτιρίου.

Την δημιουργία του κυλινδρικού He Art Museum ανέθεσε στον Tadao Ando o He Jianfeng, γιός του δισεκατομμυριούχου He Xiangjian με σκοπό να στεγαστεί στον χώρο του μουσείου η οικογενειακή συλλογή σύγχρονης κινεζικής τέχνης.  

Το σχέδιο του πολυβραβευμένου αρχιτέκτονα είχε ως πηγή έμπνευσης το όνομα της οικογένειας He που σημαίνει αρμονία, ισορροπία και ενότητα. 

«Ελπίζω το ΗΕΜ να είναι ένα κέντρο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα ένας χώρος αρμονίας και σημείο συνάντησης για όλους» είπε ο Ando. 

Στην κεντρική αυλή, την καρδιά του μουσείου, βρίσκονται οι δύο σκάλες που συνδέουν τους τέσσερις ορόφους του.  Ο εμφανής, τσιμεντένιος σκελετός του κτιρίου παρέχει ένα μινιμαλιστικό φόντο για τα έργα τέχνης.  Στο εξωτερικό, μια λιμνούλα αντανακλά την πρόσοψη του κτιρίου ολοκληρώνοντας το σχέδιο και προσφέροντας δροσιά για τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Το ΗΕΜ  ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ανοίξει τον περασμένο Μάρτιο όμως εξαιτίας της πανδημίας προχώρησε σε ένα ανεπίσημο άνοιγμα τον Οκτώβριο. 

Ο Tadao Ando είναι Ιάπωνας αρχιτέκτονας που το 1995 βραβεύτηκε με το περίφημο Pritzker Architecture Prize. Το πιο διάσημο δημιούργημά του, η εκκλησία Church of the Light μοιάζει εξωτερικά τσιμεντένιο κουτί. Στο εσωτερικό, οι γυάλινες σχισμές σε σχήμα σταυρού γεμίζουν το χώρο με απόκοσμο φως.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024