Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζάστιν Τριντό έπεσε θύμα των Ρώσων φαρσέρ - Νόμιζε ότι μιλούσε με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο Τζάστιν Τριντό έπεσε θύμα των Ρώσων φαρσέρ – Νόμιζε ότι μιλούσε με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

«Εγκαταλείψτε το ΝΑΤΟ, τα όπλα σας, μαζέψτε λουλούδια, χαμογελάστε στη φύση», είπε η «Γκρέτα Τούνμπεργκ» στον... υποψιασμένο Τριντό.

Θύμα των πασίγνωστων Ρώσων φαρσέρ «Βόβαν» και «Λέξους», οι οποίοι στο παρελθόν έχουν κάνει φάρσες και σε άλλους ηγέτες και διάσημες προσωπικότητες, έπεσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Το δίδυμο των Ρώσων κωμικών «Βόβαν και Λέξους», κατά κόσμον Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και Αλεξέι Στολιάροφ, έβαλαν μια συνεργάτιδά τους να παριστάνει την Γκρέτα Τούνμπεργκ στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής του Τριντό

Αν και το βίντεο της ηχογράφησης δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, η φάρσα έγινε τον Ιανουάριο λίγες μέρες μετά την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing λίγο μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη. Κατά την τραγωδία αυτή, οι 176 επιβάτες του αεροσκάφους σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και 57 Καναδοί υπήκοοι.

«Εγκαταλείψτε το ΝΑΤΟ!»

«Γεια σου, Γκρέτα», ακούγεται να λέει ο Τριντό στην αρχή του ηχητικού αποσπάσματος της τηλεφωνικής συνομιλίας από τον περασμένο Ιανουάριο, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δύο Ρώσοι φαρσέρ.

«Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε πολλή δουλειά και όχι και τόσο πολύ χρόνο για να μιλήσετε σε ένα νεαρό κορίτσι, αλλά ανησυχώ πολύ για την κλιμακούμενη διεθνή κρίση», λέει η συνεργάτιδα των δύο κωμικών, αναφερόμενη στην ένταση που προκάλεσε η κατάρριψη του Boeing.

Ο Τριντό σχολιάζει ότι είχε λάβει «πολλά τηλεφωνήματα» για την τραγωδία, που ζητούσαν «αποκλιμάκωση της έντασης απ’ όλες τις πλευρές».

Η απάντηση της «Γκρέτα» ήταν… καταπέλτης: «Είστε ενήλικες, αλλά ενεργείτε σαν παιδιά. Μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου θα υπάρχει θέση για όλους, για λευκούς και μαύρους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, τον Τραμπ και τον Πούτιν, για σας και εμένα. Για τον Μπόρις Τζόνσον, για τον Κόρμπιν, τον Τέρενς και τον Φίλιπ (χαρακτήρες από τη σειρά καρτούν South Park)… Εγκαταλείψτε το ΝΑΤΟ, τα όπλα σας, μαζέψτε λουλούδια, χαμογελάστε στη φύση».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά απάντησε διπλωματικά: «Και εγώ ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου δεν χρειάζονται στρατιώτες, αλλά δυστυχώς δεν ζούμε ακόμα σε έναν τέτοιο κόσμο».

Ο Τραμπ και η… Μέγκαν Μαρκλ

Όταν εκείνη τον ρώτησε την άποψή του για τον Ντόναλντ Τραμπ, για τον οποίο χρησιμοποίησε έναν προσβλητικό χαρακτηρισμό, ο Τριντό απάντησε ότι είναι ευθύνη του να συνεργάζεται «με ηγέτες που επιλέγουν άλλοι λαοί». «Κατανοώ, βέβαια, ότι ο κόσμος μπορεί να έχει πολύ έντονες απόψεις για εκείνον», πρόσθεσε.

Η «ψεύτικη» Γκρέτα έφερε στην κουβέντα και το ζεύγος Μέγκαν Μάρκλ και Πρίγκιπα Χάρι – οι οποίοι σκέφτονταν να μετακομίσουν στον Καναδά – λέγοντας ότι η πρώτη ελέγχει πλήρως τον δεύτερο.

Ο Τριντό, που άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι τρέχει από τα περίεργα σχόλια, χαιρέτισε πάντως «τις παθιασμένες, γεμάτες προοπτική» κουβέντες της συνομιλήτριάς του. Λίγο αργότερα, κι αφού είχε ήδη συζητήσει επί 10 λεπτά μαζί της, έκλεισε ευγενικά το τηλέφωνο.

Οι Ρώσοι φαρσέρ

«Δεν είναι το πρώτο τηλεφώνημα-φάρσα που δέχεται ηγέτης», σχολίασε το γραφείο του. «Ο πρωθυπουργός κατάλαβε ότι ήταν ψεύτικο και αμέσως τερμάτισε την κλήση», συμπλήρωσε.

Εκτός από τον Τριντό και τον Μπόρις Τζόνσον, οι δύο Ρώσοι κωμικοί έχουν στήσει στο παρελθόν φάρσες στον Έλτον Τζον, τον πρίγκιπα Χάρι και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Οι επικριτές των δύο κωμικών τούς κατηγορούν ότι σχετίζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι ίδιοι το αρνούνται. «Εμείς επιλέγουμε μόνον όσους ενδιαφέρουν εμάς προσωπικά», είχε πει ο Κουζνέτσοφ προ τετραετίας στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024