Χαρδαλιάς : Αδιανόητη η κίνηση με sms για κυνηγούς και ψαράδες εν μέσω lockdown
Στην επίπληξη του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς από το βήμα της Βουλής και τον έψεξε επειδή ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητούσε να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα εν μέσω lockdown ως δραστηριότητα που θα εντάσσεται στους κωδικούς ατομικής άθλησης του 13033.
Στην επίπληξη του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς από το βήμα της Βουλής και τον έψεξε επειδή ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητούσε να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα εν μέσω lockdown ως δραστηριότητα που θα εντάσσεται στους κωδικούς ατομικής άθλησης του 13033.
Μην ευτελίζετε τη συζήτηση
Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας χαρακτήρισε αδιανόητο το αίτημα και μάλιστα εν μέσω αύξησης κρουσμάτων, να επιτραπεί η μετακίνηση σε 170 χιλιάδες κυνηγούς και ψαράδες.
Στην απάντησή του προς τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την έκπληξή του και τόνισε:
«Με έκπληξη είδα την ερώτηση. Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια πολίτες κάτω από τις δύσκολες συνθήκες ενός αόρατου εχθρού είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις ακόμα και στα χόμπι ή στην ψυχαγωγία τους. Και καλείται η εθνική αντιπροσωπεία να αναδείξει το αυτονόητο. Σας παρακαλώ να μην ευτελίζουμε τη συζήτηση. Γιατί ακούω και κάτι επιχειρήματα αν κολλάει από την μπεκάτσα ή από τον αγριόχοιρο».
Σε περιοχές με έξαρση κοροναϊού οι κυνηγοί
Ο Νίκος Χαρδιαλιάς κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ υπογράμμισε ότι το 65% της βάσης των κυνηγετικών συλλόγων είναι στη Μακεδονία και στη Θράκη, περιοχές όπου αυτή τη στιγμή ο ιός βρίσκεται σε τεράστια έξαρση.
«Δεν γίνεται δέκα εκατομμύρια να είναι σε απομόνωση και οι φίλοι κυνηγοί απλώς να μετακινούνται όπου θέλουν. Είναι λάθος μήνυμα. Είναι επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ να ενταχθεί το κυνήγι και το ψάρεμα στις μετακινήσεις και να μπορούν να μετακινούνται με έξτρα sms;» αναρωτήθηκε ο κ. Χαρδαλιάς.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε ότι αντίστοιχη ερώτηση έχει κατατεθεί και από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Χαρδαλιά να τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε ψαρά ή κυνηγό. «Θα κάνουμε όλοι υπομονή. Και οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.
- «Γιατί αυτή και όχι εγώ;» Η Τζέιν Φόντα αμφισβητεί τη Στρέιζαντ στα Όσκαρ, διεκδικεί τον Ρέντφορντ
- Τηλεοπτικός Μάρτιος: Η μεγάλη επιστροφή των θρύλων και οι σειρές που θα μας κρατήσουν στον καναπέ
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η συνοδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την Έμμα – Εξαγοράσιμη η ποινή της
- Ποινική δίωξη στους 8 οπαδούς του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα δημοσιογραφικά
- Θεατής απέναντι στο τσουνάμι ακρίβειας η κυβέρνηση – Γενικόλογες υποσχέσεις Χατζηδάκη για μέτρα στήριξης
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Τσουνάμι αντιγραφής με ΑΙ στα πανεπιστήμια – Σε κρίση η αξιολόγηση των φοιτητών
- Η αποκάλυψη του Φουρνιέ: Η μεγάλη συνάντηση, η «μεταμόρφωση» και ο Ντόρσεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442