Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς : Η κατάχρηση της δυνατότητας μετακίνησης, μας φέρνει πιο κοντά σε αυστηρότερα μέτρα

Χαρδαλιάς : Η κατάχρηση της δυνατότητας μετακίνησης, μας φέρνει πιο κοντά σε αυστηρότερα μέτρα

«Όπως και την άνοιξη είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα» συμπλήρωσε.

Πιο έντονο από το πρώτο χαρακτήρισε το δεύτερο κύμα του κοροναϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ο πρωθυπουργός θέλησε να κινηθούμε γρήγορα και να πάρουμε μέτρα πριν από τις άλλες χώρες» ανέφερε ο υφυπουργός.

«Όπως και την άνοιξη είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν 181.000 έλεγχοι και εντοπίστηκαν πάνω από 2.900 παραβάσεις και ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων άγγιξαν τα 780.000 ευρώ, τα οποία αφορούσαν τη μη τήρηση του μέτρου της μάσκας ή δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα για την μετακίνησή τους έγγραφα.

Μόνο η Ελληνική Αστυνομία διέθεσε 4.530 συνεργεία το Σαββατοκύριακο και 20.932 αστυνομικούς για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στο τι ισχύσει για τις μετακινήσεις συμβολαιογράφων, δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών.

Διευκρινίσει για τους δικηγόρους

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και μαρτύρων τόσο προς τα δικαστήρια όσο και για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας. Όπως τόνισε, η μετάβαση στις δικαστικές αρχές γίνεται με κλήση ή βεβαίωση δικηγόρου όπως και η μετάβαση σε συμβολαιογράφο.

Σημειώνεται ότι ο κωδικός μετακίνησης σε δικαστήρια είναι το 3.

Εκτός περιφερειακής ενότητας δικαιούνται να μετακινηθούν οι δικηγόροι με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει φόρμα τύπου Α, αυτή των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ και οι μάρτυρες μπορούν να μεταβούν σε δικαστήριο εκτός περιφερειακής ενότητας αν πρέπει να καταθέσουν.

Τέλος σε ψάρεμα και κυνήγι

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η μετακίνηση για ψάρεμα ή κυνήγι δεν επιτρέπεται και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση. Εντούτοις, δρομολογείται η παράταση της ισχύος των σχετικών αδειών για ένα έτος.

Σχετικά με τους κυνηγούς ανέφερε:

«Αντιλαμβανόμενοι σε κάθε περίπτωση τα έξοδα που μπορεί να έχουν γίνει από τους κυνηγούς, δρομολογείται τις επόμενες μέρες και σχετική ρύθμιση ώστε η ισχύς των αδειών κυνηγίου να επεκταθεί για ένα ακόμα έτος, για να μην χρειαστεί η ανανέωσή της του χρόνου και οποιαδήποτε περαιτέρω δαπάνη για τις σχετικές άδειες και την ανανέωσή τους».

Να περιορίσουμε τις μετακινήσεις

Ο ίδιος συνέστησε προσοχή στην ανάγκη να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, καθώς όπως είπε «υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης για συγκεκριμένους εξαιρετικούς λόγους. Κάθε προσπάθεια κατάχρησης της δυνατότητας αυτής μας φέρνει πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν».

«Θα θέλαμε να επιστήσουμε για ακόμα μια φορά την προσοχή στην ανάγκη να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης για συγκεκριμένους εξαιρετικούς λόγους και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι μετακινήσεις είναι κατ’ εξαίρεση και μόνο» δήλωσε και τόνισε:

«Κάθε προσπάθεια κατάχρησης της δυνατότητας αυτής μας απομακρύνει από την επίτευξη του κοινού μας στόχου και μας υποχρεώνει, μας φέρνει πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν»

«Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και το δεύτερο σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, συνεχίζοντας να δείχνουμε την ίδια επιμονή, την υπευθυνότητα αλλά και την αλληλεγγύη που δείξαμε και στην πρώτη φάση. Μπορούμε να πετύχουμε και πάλι τον στόχο μας. Να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού» κατέληξε ο υφυπουργός.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024