Βαρβιτσιώτης : Μονομερείς οι ενέργειες της Τουρκίας – Αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο
Ως «ανιστόρητο», «που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα» και «που αποτελεί συνέχεια του χάρτη της "γαλάζιας πατρίδας"», χαρακτήρισε τον νέο τουρκικό χάρτη έρευνας και διάσωσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Ως «ανιστόρητο», «που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα» και «που αποτελεί συνέχεια του χάρτη της “γαλάζιας πατρίδας”», χαρακτήρισε τον νέο τουρκικό χάρτη έρευνας και διάσωσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8.
Ανιστόρητος χάρτης
«Αυτός ο χάρτης είναι συνέχεια του χάρτη της “γαλάζιας πατρίδας”, τον οποίο έχει παρουσιάσει ήδη η Τουρκία. Είναι ένας χάρτης που προσβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και προσβάλλει και την κοινή λογική. Ο χάρτης τον οποίο παρουσίασα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δείχνει, ουσιαστικά, το μισό Αιγαίο να ανήκει στην Τουρκία. Ένας χάρτης ανιστόρητος, που δεν γίνεται αποδεκτός από καμιά διεθνή κοινότητα», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
«Είναι μέσα στη λογική της μαξιμαλιστικής προσέγγισης που έχει κάνει η Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα όλο το τελευταίο διάστημα. Στόχος της τουρκικής προκλητικότητας είναι να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα θερμό επεισόδιο, γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις θέσεις αυτές με βάση το Διεθνές Δίκαιο και θέλει μέσα από ένα θερμό επεισόδιο να ανατρέψει το υφιστάμενο status quo», προσέθεσε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του. Επισήμανε, δε, ότι «οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Είναι παράνομες και προσβάλλουν τη διεθνή νομιμότητα».
Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει ποτέ να σώζει ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο. «Οι χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που έχουν σωθεί στο Αιγαίο αποτελούν ένα κεφάλαιο τιμής και για το λιμενικό, αλλά και για την πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή ΑΜΠΕ
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
- Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ, Ισπανία, Βρετανία
- Artemis II: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη
- Karol G: Ιστορική πρωτιά στο Coachella, σύμβολο ενδυνάμωσης στο Playboy και ο παράγοντας Βεργκάρα
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 95-80: Όνειρα τετράδας με Μίτσιτς και Μπράιαντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442