Ο Ραφίνια διαδραμάτισε κομβικό ρόλο και άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου.
Ο βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού έχει σήμερα τα γενέθλιά του (7/9), καθώς κλείνει τα 35 του χρόνια.
Οι «Βαυαροί», με ανάρτησή τους στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, έστειλαν τις ευχές τους στον έμπειρο αμυντικό, ανεβάζοντας μία φωτογραφία με τα τρόπαια τα οποία κατέκτησε ως ποδοσφαιριστής της.
«Ο θρύλος μας γίνεται σήμερα 35 ετών… νέος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησης της γερμανικής ομάδας.
Ο Ραφίνια με τη φανέλα της Μπάγερν κατέκτησε συνολικά επτά πρωταθλήματα Γερμανίας, τέσσερα Κύπελλα, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων και φυσικά το Champions League του 2013.
Ένα από τα πιο «χορταστικά» ημίχρονα που έχουμε δει φέτος έλαβε χώρα στο Μόναχο, καθώς Μπάγερν και Ρεάλ σημείωσαν πέντε γκολ σε 45 λεπτά (2-3) στον επαναληπτικό για τους «8» του Champions League.
Με 4 γκολ του Ζαλάνκι και από 3 των Κάκαρη, Νικολαΐδη και Παπαναστασίου, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με με 22-13 τον Πανιώνιο εκτός έδρας και πέτυχε την 21η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 πόλο.
Ο Γκιουλέρ επωφελήθηκε από το «δώρο» του Νόιερ και άνοιξε το σκορ (1-0) για τη Ρεάλ στα 34 δευτερόλεπτα, όμως ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά από κόρνερ του Κίμιχ έκανε το 1-1 στο 6′.
Το δεύτερο μέρος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αθηναϊκό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού οι πράσινοι αρνήθηκαν να βγουν επειδή οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν τη είσοδος στους οπαδούς τους.