Koρονοϊός : Καραντίνα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Οινόφυτα – Βρέθηκαν δύο κρούσματα
Σε καραντίνα τέθηκε (και) η δομή φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών στα Οινόφυτα Αττικής έπειτα από τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων κοροναϊού.
Σε καραντίνα έπειτα από τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων κοροναϊού τέθηκε η δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στα Οινόφυτα Αττικής, με τη λίστα των δομών φιλοξενίας όπου εφαρμόζονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα να αυξάνεται επικίνδυνα, εντείνοντας τους φόβους για δημιουργία υγειονομικών βομβών.
Δεν είναι λίγοι που κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση για τις εξελίξεις αυτές καθώς όπως σημειώνουν παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις και εκκλήσεις δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα.
Η απόφαση για καραντίνα έως 16/9
«Θετικός σε COVID-19/κορονοϊό βρέθηκε αιτών ασύλου 45 ετών, ο οποίος διέμενε στη δομή φιλοξενίας Οινοφύτων. Ο 45χρονος με καταγωγή από το Ιράκ είναι πατέρας μονογονεϊκής οικογένειας, η κόρη του οποίου δεν έχει νοσήσει.
Το κρούσμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, όπου και νοσηλεύεται.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών του και ελήφθη δειγματοληπτικό τεστ από 18 άτομα, εκ των οποίων μια γυναίκα 27 ετών από τη Συρία ανιχνεύθηκε θετική στον ιό.»
Η 27χρονη αιτούσα ασύλου θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με την οικογένεια της.
Η εκ νέου διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της βρίσκεται σε εξέλιξη.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τίθεται άμεσα, έως και τις 16/09/2020, σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.»
- Γουόκαπ ενόψει Παναθηναϊκού: «Μου αρέσει να παίζω στο ΟΑΚΑ, νόμιζα ότι θα πεθάνω την πρώτη φορά»
- Εύθραυστη η εκεχειρία στην Ερυθρά Θάλασσα
- Πέντε εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη που άλλαξαν τον κόσμο
- Κραν Μοντανά: Φωτογραφία ντοκουμέντο μέσα στο νυχτερινό κλαμπ λίγο πριν ξεσπάσει η φονική πυρκαγιά
- Ο χρησμός της Goldman Sachs για το 2026 – Τι βλέπει για ανάπτυξη & πληθωρισμό
- Γιατί θα «βρέξει» επενδύσεις στο real estate το 2026
- Οι ευχές του Λιονέλ Μέσι για τη νέα χρονιά (pic)
- Ο Μαμντάνι θέλει να φορολογήσει τους εκατομμυριούχους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)











































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442