Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Κρούσμα σε δομή φιλοξενίας αστέγων - Σπεύδει ο ΕΟΔΥ

Κοροναϊός: Κρούσμα σε δομή φιλοξενίας αστέγων – Σπεύδει ο ΕΟΔΥ

Συναγερμός σήμανε στον ΕΟΔΥ το μεσημέρι της Πέμπτης σε δομή φιλοξενίας αστέγων καθώς θετικός στον κοροναϊό διαπιστώθηκε ένας άστεγος χρήστης ψυχοδραστικών ουσιών.

Συναγερμός σήμανε στον ΕΟΔΥ το μεσημέρι της Πέμπτης καθώς σε δομή φιλοξενίας αστέγων στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώθηκε θετικός στον κοροναϊό ένας άστεγος χρήστης ψυχοδραστικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε τεστ για τον Covid-19, το οποίο και τελικά ήταν θετικό.

Στο σημείο σπεύδει ο ΕΟΔΥ ώστε να ξεκινήσει το δύσκολο έργο της ιχνηλάτησης, ενώ είναι πολύ πιθανό να παρθούν περιοριστικά μέτρα.

Ανήσυχοι οι λοιμωξιολόγοι για τα κρούσματα σε γηροκομεία και κλειστές δομές

Την ίδια ώρα ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στους λοιμωξιολόγους και τους αρμόδιους φορείς τα κρούσματα σε κλειστές δομές, που εξακολουθούν να αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Ειδικότερα από την μία γηροκομείο στο Μαρούσι τέθηκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων και από την άλλη το ίδιο μέτρο θα εφαρμόζεται από σήμερα στη Μόρια καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό ένας 40χρονος πρόσφυγας από την Σομαλία.

Επιπροσθέτως τέσσερις άνθρωποι κατέληξαν σήμερα στη χώρα μας, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών από κοροναϊό στους 279. Η

τέταρτη νεκρή είναι μία 99χρονη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών από την συγκεκριμένη δομή να φθάσει τους 23.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο γηροκομείο στο Μαρούσι

Όσον αφορά τον οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι οι 17 εκ των 19 κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί και ένας έχει παρουσιάσει κάποια συμπτώματα.

Στο γηροκομείο φιλοξενούνται πάνω από 100 ηλικιωμένοι και κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους ελέγχους στους φιλοξενούμενους και αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων δειγμάτων.

Στο Γηροκομείο Αθηνών όπου φιλοξενούνται 150 ηλικιωμένοι και εργάζονται 100 άτομα, μετά από διενέργεια ελέγχων διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού, καθώς βγήκαν αρνητικά όλα τα τεστ, ενώ τηρούνται πιστά τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκε το Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Πρόκειται για ένα 40χρονο από τη Σομαλία, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα προς αναζήτηση εργασίας, ωστόσο τελικά γύρισε πίσω στη δομή φιλοξενίας και λίγες μέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα.

Σε χώρους καραντίνας όσοι ήρθαν σε επαφή με τον 40χρονο στη Μόρια

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας Νίκος Μπαμπάκος, ανέφερε ότι μέσα στο ΚΥΤ υπάρχουν χώροι καραντίνας και οι πρώτοι δύο που διαπιστώθηκε ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον 40χρονο Σομαλό βρίσκονται ήδη εκεί, ενώ συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις των επαφών του.

Όπως είπε ο κ. Μπαμπάκος ο Σομαλός έφυγε από τη Λέσβο στις 17 Ιουλίου και επέστρεψε στις 28 Αυγούστου, ενώ στις 21 Αυγούστου είχε λάβει κάρτα διαμονής από το Κέντρο Ασύλου Αλίμου. «Προσπαθούμε να τηρήσουμε όσο γίνεται δυνατό τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, καθώς υπάρχουν περίπου 13.000 άνθρωποι μέσα σε αυτό», σημείωσε ο διοικητής του ΚΥΤ.

Στον χώρο του καταυλισμού της Μόριας επιτρέπεται η είσοδος μόνο προσωπικού ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση ενώ επιτόπου βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024