«Έτρεχαν» για τις… μάσκες στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου, σε συνεργασία με τη ΚΕΔΕ, να προλάβουν τις ημερομηνίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Οταν το βράδυ της Πέμπτης 21 Αυγούστου, ελήφθη η απόφαση ότι οι μαθητές πρέπει να φοράνε μάσκες, την επομένη το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ότι το κόστος για την αγορά των μασκών το αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών (που πολιτικά εποπτεύει τους Δήμους και νομικά είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων).
Τη Δευτέρα το πρωί, 24 Αυγούστου, η πρώτη δόση (6,2 εκατ €) των χρημάτων της επιχορήγησης για τις μάσκες ήταν στο ταμείο της ΚΕΔΕ, της οποία προεδρος είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Την Πέμπτη 27 Αυγούστου, η ΚΕΔΕ έλαβε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων τις προδιαγραφές και την ίδια ημέρα έκανε την προκήρυξη για τις μάσκες.
Οι προσωρινοί ανάδοχοι θα ανακηρυχθούν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου με στόχο όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν στα χέρια τους από δύο μάσκες ο καθένας.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας