Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτριτς: «Θέλω να γίνω προπονητής»

Πέτριτς: «Θέλω να γίνω προπονητής»

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού. Μλάντεν Πέτριτς μίλησε σε μέσο της Κροατίας για το πως αντιμετώπισε τον κοροναϊο η Ελλάδα, τα μελλοντικά του σχέδια και την καριέρα του.

Ο πρώην διεθνής Κροάτης επιθετικός, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του στον Παναθηναϊκό πέρασε το διάστημα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αφού η γυναίκα του η Δέσποινα είναι Ελληνίδα.

Ο Πέτρις μίλησε για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, για τα μελλοντικά του σχέδια που αφορούν την προπονητική και για τη δουλειά του… παρουσιαστή.

Για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον κορονοϊό η Ελλάδα δήλωσε: Στην Ελλάδα η κατάσταση δεν ξέφυγε όσο σε άλλες χώρες, αλλά τα μέτρα ήταν πιο αυστηρά από την Κροατία.

Για παράδειγμα μπορούσες να πας μόνο στο σούπερ μάρκετ, για να αγοράσεις πράγματα, ενώ για να πας μία βόλτα ή για τρέξιμο έπρεπε να στείλεις μήνυμα. Μετά η Κυβέρνηση σου απαντούσε ότι επιτρέπεται.

Για τα μελλοντικά του σχέδια ο πρώην διεθνής με την εθνική Κροατία ανέφερε: Θα ήθελα να γίνω προπονητής, αυτή τη στιγμή έχω άδεια προπονητή Β αλλά θέλω να πάω μακρύτερα.

Όσον αφορά με τι ασχολούνταν πριν τον κορονοϊό συμπλήρωσε: Δουλεύω σαν συμπαρουσιαστής, σε κάποιες τηλεοπτικές εταιρείες στην Ελβετία και την Γερμανία. Βέβαια αυτή την στιγμή δεν έχουμε ποδόσφαιρο, αλλά όταν αρχίσει, έχω σκοπό να επιστρέψω στην δουλειά μου.

Όταν έπαιζε στην Βασιλεία χρειάστηκε να αγωνιστεί σαν τερματοφύλακας, καταφέρνοντας μάλιστα να αποκρούσει και ένα πέναλτι, σε έναν Ευρωπαϊκό αγώνα με την Νανσί. Για αυτό το γεγονός σχολίασε:

Κρίμα που ο Ράκιτιτς δεν σκόραρε. Σίγουρα ήταν ιστορική στιγμή αλλά πλέον συζητιέται πολύ συχνά. Πρόσφατα ο Ράκιτς μοιράστηκε ένα βίντεο από την γωνία μας. Ήμουν πολύ χαρούμενος με εκείνη την περίοδο όπου αγωνίστηκα στην Βασιλεία”.

Το ντεμπούτο του στην Εθνική Κροατίας έγινε με προπονητή τον Μίρκο Γιόσιτς το 2001. Τον παρατήρησε στην Ελβετία και έπαιξε απέναντι στην Νότια Κορέα την ίδια χρονιά. Το πρώτο του γκολ, σημειώθηκε το 2002 σε ένα φιλικό κόντρα στην Ουαλία ενώ το τελευταίο, το 2013 πάλι σε φιλικό κόντρα στην Νότια Κορέα στο Λονδίνο. Στην πορεία αυτή σκόραρε μάλιστα και αρκετά σημαντικά γκολ, με πιο κρίσιμο αυτό κόντρα στην Αγγλία στις 21 Νοεμβρίου 2007.

Εξαιτίας αυτού του γκολ με θυμούνται οι Κροάτες οπαδοί. Ενώ ήμασταν μπροστά με 2-0 οι Άγγλοι ισοφάρισαν σε 2-2 και εγώ έκανα το 3-2. Το γεγονός ότι τους αφήσαμε εκτός Euro μέσα στο σπίτι τους ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Έχω ακόμα την φανέλα από εκείνο το παιχνίδι. Επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ μία ακόμα στιγμή. Τον αποκλεισμό από τους προημιτελικούς του 2008 από την Τουρκία στα πέναλτι. Έχασα και εγώ ένα πέναλτι. Αυτός ο αποκλεισμός πάντα θα πονάει.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024