Κοροναϊός : Ρεκόρ στις πωλήσεις video games τον Μάρτιο
Αύξηση ρεκόρ σημείωσαν τον Μάρτιο οι δαπάνες για την αγορά βιντεοπαιχνιδιών
Οι δαπάνες για την αγορά video games έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ τον Μάρτιο, στα 10 δισ. δολάρια (9,26 δισ. ευρώ), εξαιτίας κυρίως της καραντίνας που έχει επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η SuperData.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των παιχνιδιών κονσόλας αυξήθηκαν στο 1,5 δισ. δολάρια, έναντι 883 εκ. δολάρια τον Φεβρουάριο, και αυτά από τα παιχνίδια για τους υπολογιστές σημείωσαν άνοδο 56% στα 567 εκ. δολάρια.
Οι κατηγορίες αυτές των βιντεοπαιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου έχει επιβληθεί lockdown προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρεθούν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
«Οι άνθρωποι στρέφονται προς τα βιντεοπαιχνίδια, που τους αποσπούν την προσοχή με ασφάλεια στη διάρκεια της κρίσης covid-19 και χρησιμοποιούν τα παιχνίδια πολλαπλών παικτών για να παραμείνουν σε επαφή ο ένας με τον άλλο”, σχολίασε η SuperData.
Ο τζίρος των βιντεοπαιχνιδιών παρουσιάζει παγκοσμίως αύξηση 11% σε διάστημα ενός έτους τον Μάρτιο, πρόσθεσε η SuperData.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις τροπολογίες για την πάταξη της ακρίβειας – «Απροθυμία Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα καρτέλ»
- Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες για το 2026 – Οι 5 πιο δυστυχισμένες και η θέση της Ελλάδας
- ΚΚΕ εναντίον Δένδια: Κυνική ομολογία του «υπουργού της κουλτούρας των φερέτρων» για ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο
- Κλέλια Ανδριολάτου: Τι λέει για το πάρτι του Έλτον Τζον όπου διασκέδασε
- Μια πάντα αστάθμητη δομή
- Νέες ασφαλτοστρώσεις στην Α’ Δημοτική Κοινότητα από τον Δήμο Πειραιά



