Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: «Καρφιά» Πομπέο για την ασφάλεια σε κινεζικά εργαστήρια

Κοροναϊός: «Καρφιά» Πομπέο για την ασφάλεια σε κινεζικά εργαστήρια

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ συνέκρινε την κατάσταση αυτή με εκείνη των πυρηνικών

Οι ΗΠΑ, που διερωτώνται εάν ο νέος κοροναϊός προήλθε από ερευνητικό ινστιτούτο της Ουχάν στην Κίνα, εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την ασφάλεια πολλών άλλων κινεζικών εργαστηρίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ανάγκη διεξαγωγής διεθνών επιθεωρήσεων εκεί.

«Πρέπει να έχουμε στον νου ότι αυτά τα εργαστήρια παραμένουν ανοικτά στην Κίνα. Αυτά τα εργαστήρια, όπου βρίσκονται περίπλοκοι παθογόνοι παράγοντες, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας, δεν είναι μονάχα το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, πρόκειται για πολλά εργαστήρια εντός της Κίνας» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

«Είναι σημαντικό τα υλικά αυτά να τα χειρίζονται με ασφαλή τρόπο, με κάθε ασφάλεια, για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διασποράς από ατύχημα» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση χειρίστηκε αυτά τα υλικά ορθώς, όχι μόνο στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, αλλά και παντού».

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ συνέκρινε την κατάσταση αυτή με εκείνη των πυρηνικών, όπου προβλέπεται ότι «ο κόσμος επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις ώστε να επιβεβαιώσει μια καλή διαχείριση».

«Είναι πάντα πιο απλό να γνωρίζουμε εάν αυτά τα εργαστήρια τηρούν τους κανονισμούς και διαχειρίζονται σωστά και με κάθε ασφάλεια αυτά τα υλικά, εάν ο κόσμος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές τις εγκαταστάσεις και εάν μοιράζονται τις πληροφορίες με τρόπο ανοικτό και διαφανή» επέμεινε ο Μάικ Πομπέο.

«Συνεχίζουμε να μην έχουμε ένα δείγμα του ιού και ο κόσμος συνεχίζει να μην έχει πρόσβαση σε αυτές τις εγκαταστάσεις ή σε άλλες περιοχές της Ουχάν όπου ο ιός ενδεχομένως προήλθε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024